banner359

Samsa Çavuş Türbesi Onarılıyor

.

01 Mayıs 2015 Cuma 19:00 2015-05-01 19:06:11
Samsa Çavuş Türbesi Onarılıyor
 İnegöl Belediyesi Çavuşköy mahallesinde yer alan “Samsa Çavuş Türbesinin” tadilatı kapsamında türbenin hasar gören mermerlerini yenileme çalışmalarına başladı. 
Samsa Çavuş Türbesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “Bugün çok değerli Başkan Yardımcımız Adil Kansu ile birlikte Çavuşköy mahallemizde bulunan Samsa Çavuş Türbesi’ndeki onarım çalışmalarını yerinde incelemeye geldik. Samsa Çavuş bildiğiniz gibi Ertuğrul gazi ve Osman Gazinin silah arkadaşıdır. Samsa Çavuş sonrasında yaşamını burada devam etmiş ve burada vefat etmiş bir devlet büyüğümüzdür.Muhtarımızın yapmış olduğu inceleme sonucunda türbenin onarıma ihtiyacı olduğu, mermer aksamlarında sıkıntı olduğu bildirildi. İnegöl Belediyesi olarak derhal buradaki çalışmaları başlattık. Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’ın direktifleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Pazar günü mahallemizde her yıl olduğu gibi bu yılda Samsa Çavuş’u anmak adına bir dede pilavı düzenlenecek önümüzde iki günümüz var Allah’ın izniyle buradaki çalışmalarımız bitecektir. İnegöl Belediyesi olarak şehir merkezinde yapmış olduğumuz çalışmaları  tüm kırsal mahallelerimizde de devam edecektir”dedi.

Son Güncelleme: 01.05.2015 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<