banner359

Savaştan Kaçıp İnegöl'e Geldiler

.

25 Şubat 2015 Çarşamba 17:56 2015-02-25 18:00:20
Savaştan Kaçıp İnegöl'e Geldiler
 Ukrayna’da savaşın devam ettiği Doneks Bölgesi’nde zor şartlar altında hayatlarını sürdüren 4 aileden oluşan 29 kişilik Ahıskalı, evlerini satarak İnegöl’e geldi.

Türkiye’ye gelebilmek için kaçak olarak ülke dışına çıkan Ahıskalılar, daha sonra uçakla İstanbula’a ve ardından da İnegöl Ahıskaları Derneğinin tahsis ettiği otobüsle İnegöl’e geldi. İnegöl’ê gelen Ahıskalılar devletten destek beklediklerini ifade ettiler.Ukrayna’da yaşanan savaş ortamında evlerini kaybetme noktasına gelen 4 Ahıskalı aile, zor şartlar altında evlerini ve arabalarını satarak İnegöl’e geldi. İnegöl’e gelen Ahıskalıları, Ahıskalılar Dernek Başkanı Mehmet Taş karşıladı. 

Ukrayna’da sıkıntıılı günler geçirdiklerini belirten İskender Eliyev, “Doneks bölgesinde hala bombalar patlıyor, evlerimiz yıkılıyor. Maaş alamıyorsun, bu yüzden geçimini sağlayamıyorsun. Bir arabam ve evim vardı. Onları satıp, ailemle buraya geldim. İstanbul’a uçakla indik. Allah razı olsun araç tutarak bizi buraya getirdiler. Burada çalışma izni yok. Nasıl çalışıp, geçineceğiz? Doneks’te şoförlük yapıyordum. Hala savaş hızla devam ediyor. İnsanlar ölüyor” dedi.

Son Güncelleme: 25.02.2015 18:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<