banner359

Şavşatlılardan Aktaş’a Ziyaret

06 Mayıs 2016 Cuma 18:41 2016-05-06 18:44:12
Şavşatlılardan  Aktaş’a Ziyaret
 Kısa süre önce yapılan olağan kongre sonucunda İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı olarak seçilen Durmuş Aydın, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte protokol ziyaretleri kapsamında İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında konuşan İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Durmuş Aydın; “Kısa bir süre önce yapmış olduğumuz kongre sonucunda seçilen yeni yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ı ziyarete gelmiş bulunmaktayız. Daha önce de 2011-2012 döneminde dernek başkanlığı yapmıştım. Bu dönemde her kesimden isimlerin yer aldığı bir yönetim oluşturduk. Kadroyu genişlettik. Yapmak istediğimiz güzel işler var. Bu amaçla yönetimimizi oluşturduk. İnegöl Belediyesi ile Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği hep uyum içerisinde çalışmıştır. İnegöl Belediyesi’nden ve şahsınızdan talep edipte karşılığını alamadığımız bir şey görmedim. Bütün taleplerimiz yerine gelmiştir. Bunun için huzurlarınızda Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Aydın; “29 Mayıs’ta Domaniç Kocayayla’da Pancarcı Şenliği düzenleyeceğiz. Şenliği İnegöl Belediyesi ile beraber yapmayı arzu ediyoruz. Birlik ve beraberliğin artacağı bu etkinliğe tüm İnegöllü vatandaşlarımızı bekliyoruz. Son olarak bizler yeni yönetimiz ile birlikte belediyemizin düzenleyeceği her türlü organizasyonda yanlarında olacağımızı belirtir, saygılarımı sunarım” dedi.

İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yeni seçilen başkanına ve yönetim kurulu üyelerine hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “Güzel İnegöl’ümüzün adeta renkli bir çiçek bahçesine benzediğini ve bu bahçenin de farklı çiçekleri içinde barındırdığını çok rahat bir şekilde görmekteyiz. Şavşat’tan göç edip İnegöl’e gelen vatandaşlarımız bu renkli bahçenin önemli nüvelerinden ve şehrimizin önemli unsurlarından bir tanesi. Bu noktada Şavşat Kültür ve Yardımlaşma Derneği, hem kendi içerisinde yaptığı organizasyonlar ile hem de belediyemiz ile ortaklaşa olarak yapılan etkinliklerle örnek ve güzel projelere imza atıyorlar” dedi.

Aktaş; “Dernek yöneticiliğini maddi ve manevi fedakarlık isteyen, kültürleri yaşatma ve geleceğe taşıma noktasında özveri gerektiren bir görev olarak görmekteyim. Dernek vasıtasıyla ihtiyaç sahibi insanlara, zor durumda kalan insanlara yardım ediliyor, öğrencilere burs veriliyor, insanların sosyal ve kültürel açıdan ihtiyaçları karşılanmaya çalışılıyor. Bu fedakarlığı ve özveriyi arkadaşlarımızın yapacağına yürekten inanıyorum” dedi. 
Aktaş; “Kısa bir süre önce Kent Konseyimiz tarafından başlatılan İnegöl´deki yöresel ve hemşeri derneklerinin bir araya gelerek kültürlerini, folklorlarını ve ananelerini tanıtmayı amaçlayan “İnegöl Buluşuyor” projesi etkinliğinin ilkini eski Başkan Metin Elmacı döneminde Şavşatlılar Derneği ev sahipliğinde yapmıştı. Güzel bir etkinlik olmuştu. Bu programın devam etmesini ve İnegöl´e fayda getirmesini temenni ediyorum. Şavşat’tan, Posof’tan, Çaykara’dan, Yomra’dan, Araklı’dan, İspir’den, farklı yörelerden gelmiş olabiliriz. Hepimizin örfü, adeti, yemek kültürü ve folkloru var. İnegöl bizim her şeyimiz. Burada yaşıyoruz, burada kazanıyoruz, burada harcıyoruz, burada üretiyoruz. Şuanda gerçekten şu veya bu diye bir ayrıma gitmeden birbirimize sahip çıkmamız gereken bir süreçteyiz. Ülkemizin de son dönemlerde geçirdiği süreç bunun ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu bizlere gösteriyor” dedi.
Aktaş; “Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin yeni ve güzel bir yere kavuşması noktasında katkı ve desteklerimizi de esirgemeyeceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Ayrıca 29 Mayıs’ta yapılacak Pancarcı Şenliği güzel bir katılımla, inşallah havanın da müsaade etmesi ile başta Şavşatlı hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilecek” dedi.
Aktaş son olarak; “İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanlığına seçilen Durmuş Aydın ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarı ve kolaylıklar diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından İnegöl Şavşatlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Durmuş Aydın ziyaretin anısına Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çiçek takdim ederken, günün anısına hatıra fotoğrafı da çekildi.

Son Güncelleme: 06.05.2016 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<