banner359

Şehri güzelleştirmek için çalışıyorlar

20 Nisan 2017 Perşembe 15:56 2017-04-20 15:57:55
Şehri güzelleştirmek için çalışıyorlar

 İnegöl Belediyesi, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında İŞKUR ile yaptığı protokol üzerine 50 kişinin istihdamını sağladı. Maaşları ve SSK primleri devlet tarafından karşılanan 50 personel Temizlik İşleri bünyesinde görev yapıyor.

İŞKUR tarafından toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek, işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak amacıyla uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı Geçici İşçi İstihdam Projesine İnegöl Belediyesi de dahil oldu. İŞKUR ile yapılan protokol gereği maaş ve SSK primleri devlet tarafından karşılanan 50 kişi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde iş başı yaptı. Bayanların Huzur evi ve kamu binalarının temizliğinde görev alacakları, erkeklerin ise kırsal ve merkez mahallelerde şehrin farklı bölgelerinde temizlik görevlerini sürdürecekleri açıklandı.

İNEGÖL’ÜN TEMİZLİĞİNDEN SORUMLU OLACAKLAR
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, bugün TYP kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde iş başı yapan personelin görev yaptığı alanları inceleyip konuya ilişkin açıklama yaptı. 24 Mart tarihi itibariyle 50 kişinin istihdamının sağlandığını kaydeden Kansu “Bugün yine sahadayız. Farklı bir çalışmayı sizlere tanıtmak istiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın projesi çerçevesinde belediyemiz İŞKUR ile bir protokol imzaladı. Bu protokol kapsamında 6 aylık süre için 24 Mart 2017 tarihinde başlayan 50 kişinin istihdamı söz konusu. Bunların maaşları ve SSK primleri tamamen devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Bizler de kendilerini İnegöl’ümüzün her alanında kırsalda ve merkezde çalıştırarak çevre temizliği, yeşil alanların bakımı, yolların ve ara sokakların süpürülmesi, kötü görüntülerinden arındırılması için çalıştırıyoruz” dedi.

KIRSAL MAHALLELERDE DE GÖREV YAPACAKLAR
Toplamda 50 personelin bu şekilde iş başı yaptığını hatırlatan Kansu, “Bunlardan 12’si bayan. Bayanların bir kısmı Huzur Evi ve kamu binalarının temizliğinde çalışmakta. 3 tanesi beldelerden mahalleye dönüşen Cerrah, Tahtaköprü ve Kurşunlu’da 8 tanesi de nüfus yoğunluğu yüksek olan kırsal mahallelerimizde çalışmakta. Oralarda kırsal mahallelerimizin meydanlarında, WC’lerinde ve cami bahçelerinde gerekli temizlik çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah 6 aylığına burada istihdam edilecekler ve İnegöl’ümüzün daha nezih, temiz bir ilçe olması adına gayret sarf edecekler. İnşallah şehrimiz pırıl pırıl olur” diye konuştu.

HALEN ZAMANSIZ ÇÖP ÇIKARANLAR VAR
Adil Kansu, ilçe halkının da çevre temizliği konusunda daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu: “İlçe halkımızın da bu konuda özveri göstermesini istiyoruz. Halen zamansız çöplerin çıkarıldığını tespit ediyoruz. Çöp günlerine riayet edilmiyor. Dere kenarları, yeşil alanlara şuanda hafriyat atıkları ve molozların döküldüğünü görüyoruz. Bu tablo bizleri üzüyor. Lütfen, İnegöl hepimizin. Derelerin temiz olması lazım. Yeşil alanların temiz olması lazım. Ben o vicdansızların dere kenarlarına nasıl moloz döktüklerine hayret ediyorum ve onları kınıyorum. Evlerine nasıl vicdanlı bir şekilde gittiklerini anlayamıyorum. Bu konuda uygulanan cezai müeyyideler var. Ağır yaptırımlar var. Acımasız olacağız ve onları yakın takibe alacağız.”

Son Güncelleme: 20.04.2017 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<