banner359

Sevgi Engel Tanımaz

03 Aralık 2016 Cumartesi 14:29 2016-12-03 14:33:54
Sevgi Engel Tanımaz

 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakımevini ziyaret etti.

Bu özel ve anlamlı gün dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve özel çocukların aileleri de yer aldı. Merkez çatısı altında gelişimlerinin en iyi şekilde takip edildiği ve eğitimlerinin eksiksiz bir şekilde sürdürüldüğü bu sıcak yuvada onların hünerli ellerinden çıkan sanat ürünlerinin yer aldığı ‘Sevgi Engel Tanımaz’ temalı sergiyi de gezen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Özel çocuklarımızın her türlü rahatlığını düşünerek oluşturduğumuz bu nezih ve güzel merkeze ailelerin gönül rahatlığı ile yavrularını bırakabileceklerini” belirtti.

MERKEZ HAKKINDA KISA BİLGİ VERİLDİ
Ziyarette gelen misafirlere merkez hakkında kısa bir bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin; “Bu merkezimizin amacı, özel çocuklarımızın annelerine en azından haftada bir gün rahat ettirebilmek. Özellikle okula gidemeyen veya okul çağı geçen yavrularımız her an ailelerin yanında. Bizler onların bu dünyada en anlam verdikleri yavrularının bakımına bir nebzede olsa ortak olarak, onların normal hayatlarında kendilerine zaman ayırmalarını, kendileri ile alakalı olabilecek işlerini rahat bir şekilde yapabilmelerine imkan sağlamaya çalışıyoruz. Bu amaçla çıktığımız bu yolda şu an itibariyle merkezimizden günde 10 öğrenci hizmet almakta ve çocuklarımızın gün boyunca alanında uzman öğretmenlerimizin nezaretinde güzel vakit geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız bu merkezde gönüllerince eğleniyorlar. Yemek ihtiyacını da karşılıyoruz. Seviyelerine göre eğitim veriyoruz” dedi.

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen ziyarette konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise; “3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla, bu özel günü kutlamak, özel çocuklarımız ve aileleri ile birlikte bir araya gelmek için bugün beraberimizdeki misafirlerimizle birlikte Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakımevini ziyaret etmek istedik. Özellikle anne babalık tabi ki çok önemli kavramlar ama bu yavrularımıza bir öf bile demeden sabırla, içtenlikle gönüllerinizi açmanız, onların her an yanınızda olmanız gerçekten bu dünyada hiçbir şekilde karşılığı olmayacak bir davranış” dedi.

“BU MERKEZLERİN SAYILARINI ÇOĞALTMAK İSTİYORUZ”
Bu merkezimizde bu özel çocuklarımızın her türlü bakımına ve eğitimlerine katkıda bulunan tüm çalışanlarımıza da teşekkür ediyorum diyen Aktaş; “Bu merkezlerin sayılarını çoğaltmak istiyoruz. Gerçekten bu merkezde hayırlı hizmetler yapılıyor. Şunu da sizlerin aracılığı ile söylemek isterim ki bu merkezin iki fonksiyonu var. Birincisi Aile Danışma Merkezi, ikincisi Engelliler Gündüz Bakım Evi. Özellikle toplumumuzun yapı taşı olan aile kurumun daha sağlıklı ve sağlam bir yapı üzerine inşa edilmesi için şehrimizdeki vatandaşlarımızın bu merkezden istifade etmelerini özellikle istirham ediyorum” dedi.

“AİLELERİMİZ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE ÇOCUKLARINI BU MERKEZİMİZE BIRAKABİLİRLER”
Bu özel yavrularımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız diyen Aktaş; “Ailelerimizin gönül rahatlığı ile çocuklarını bu nezih merkezimize bırakabilirler. Unutmayalım ki hepimiz bir engelli adayıyız. Bir gün engelli duruma gelebiliriz. Bu yüzden engellilerimizi daha iyi anlamamız gerektiğini unutmayalım ve onların hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışalım” dedi.

Aktaş son olarak; “Bu vesile ile tüm engelli kardeşlerimin bu özel ve anlamlı günlerini kutlar, çocuklarımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya her zaman hazır olduğumuzu belirtir, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından özel çocukların hünerli ellerinden çıkan hediyeler başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere gelen misafirlere takdim edilirken, bu özel günde doyasıya eğlenen özel çocukların seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar da ziyarete ayrı bir renk kattı.

Son Güncelleme: 03.12.2016 14:33
Anahtar Kelimeler:
InegölHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<