banner359

Silahlı Saldırı Sanıkları Hakim Karşısında

24 Ağustos 2017 Perşembe 16:27
Silahlı Saldırı Sanıkları Hakim Karşısında

Akhisar mahallesinde Berber dükkanına gerçekleştirilen 2 kişinin yaralandığı ve toplumsal gerginliğin olduğu silahlı saldırı sanıkları ilk kez hakim karşısını çıktı. İnegöl Ağır Ceza  mahkemesinde yargılanmalarına başlanan sanıklardan biri suçunu itiraf etti.
10 Aralık 2016 tarihi akşamında kişi veya kişiler otomobille geldikleri Akhisar Mahallesindeki Lütfü H.’ye ait berber dükkanına silahla ateş açtılar. Saldırıda berber Lütfü H. ile berber dükkanının önünde bulunan 43 yaşındaki Vahid R. vücutlarına isabet eden saçmalarla yaralanarak hastaneye kaldırılmışlardı. Olayın ardından Akhisar mahallesindeki dükkanın önünde toplanan vatandaşlar gerginliğe neden olmuştu. Çevik Kuvvetin müdahale ettiği olayda silahlı saldırıya karışan 3 kişi yakalanarak cezaevine göndirilmişlerdi.
Tutuklu 3 sanık dün Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim karşısına çıkarılarak savunma yaptılar.
TÜFEKLE DÜKKANA DOĞRU ATEŞ ETTİM
Tutuklu sanık Halil K. savunmasında, “Olaydan bir hafta önce ağabeyim Murat, Akhisar mahallesinde darp edildi. Ağabeyimin sakat kalma durumunu öğrendiğim, çok üzüldüm. İnegöl’e geldiğimde ağabeyimin evinin yakılacağını duydum. Bende olayı araştırmak için araçla tek başıma Akhisar mahallesine gittim. Olayın yaşandığı berber dükkanının önüne geldim. O sırada Berber dükkanının önünde bulunan iki kişi bana güldüler. Bende aracımdaki pompalı tüfekle dükkana doğru ateş ettim. Şahısları korkutmak amacıyla ateş ettim. Aracı ağabeyimin çocuğuna teslim ettim. Daha sonra otobüsle Bursa’ya gittim. Pişmanım keşke bunların hiçbiri olmasaydı. Beraatimi istiyorum.” Dedi.
Diğer tutuklu sanık Serkan K. ise, “Akhisar girişinde önümüzü 20 kişi kesti, konuşmaya fırsat vermeden bizi dövdüler. Daha sonra amcamlar olay yerine gitmiş, amcamın darp edildiğini duydum. Ben kimseye ateş etmedim. Beraatimi istiyorum” dedi.
Diğer tutuklu sanık Kamil M.’de savunmasında, “Olay günü Bursa’daydım. Olay yerine gitmedim. Suçlamaları kabul etmiyorum.” Dedi.
ARKADAN ATEŞ EDİLDİ
Silahlı saldırı da yaralanan Lütfü H., “Olay sırasında sırtım dönük tıraş yapıyordum. Kafamı dışarıya çevirmem ile yere düşmem bir oldu. ikinci ateşte vurularak yere düştüm. Bize ateş edeni net olarak görmedim. Şikayetçiyim cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.
Olay sırasında yaralanan Vaid R.’de savunmasında, “Olay sırasında berber dükkanının önünde duruyordum. Arkadan ateş edildi. İlk ateşte ben yaralanıp, yere düştüm. Ayağa kalkarken kırmızı aracın içinden ateş edildiğini fark ettim. 4 el ateş edildi. Sanıklardan şikayetçiyim, cezalandırılmalarını istiyorum” dedi.
Mahkeme heyeti, Kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanan Halil K., Serkan K. ve Kamil M.’nin tutukluluk halellerinin devamına, mahkemenin 19 Ekim 2017 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Anahtar Kelimeler:
InegölSaldırıSilahlı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<