banner359

Sınavdan Sınava Koşturularak İnsan Yetiştirilmez

20 Eylül 2017 Çarşamba 09:48
Sınavdan Sınava Koşturularak İnsan Yetiştirilmez

Önceki gün başlayan 2017-2018 eğitim öğretim yılı nedeniyle bir açıklama yapan Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Ertan Sütçü, ülke insanının kimyasına uymayan, gelenek ve görenekleriyle bağdaşmayan, inancıyla çelişen her müfredatın değişmeye mahkum olduğunu belirtti.

Okul, öğretmen, sınav gibi eksiklerle başlayan eğitim ve öğretim döneminin her geçen yıl yeni bir eksik ve değişimle devam ettiğini ifade eden SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, “2017-2018 eğitim-öğretim yılı, öğrencilerimiz için yeni bir heyecanın başlangıcı, öğretmenlerimiz için yeni fedakârlıklar ve özveri dönemi, milletimiz içinse geleceğe yönelik daha büyük adımlar atabilme hedefiyle 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenle başlamış bulunmaktadır” dedi.

ADI MİLLİ FAKAT SİSTEMİ MİLLİ OLMAYAN

Başkan Ertan Sütçü, “Okul, öğretmen, sınav ve benzeri eksiklerle başlayan eğitim ve öğretim dönemi her geçen yıl yeni bir eksik ve değişimle devam etmektedir. Adı milli fakat sistemi milli olmayan eğitim ve öğretimin bu sorunları yaşıyor olması doğal bir sonuçtur. Ülke insanımızın kimyasına uymayan, gelenek ve görenekleriyle bağdaşmayan, inancıyla çelişen her müfredat değişmeye mahkûmdur. Bu nedenle insanımızın kimyasına uygun eğitim metodunun tespiti yapılarak ancak yaşanan sorunlara çözüm bulmak mümkün olacaktır. Ve yine maarifi (eğitim ve öğretimi) millileştirerek, batı taklitçiliğinden uzak bir anlayışla ancak eğitim ve öğretimin üstesinden gelebiliriz. Eğitimde gaye diploma sahibi olmak değil, kendine, ailesine, etrafına ve insanlığa faydalı olacak doğru, dürüst, ahlaklı fertler yetiştirmektir. Bilgi yüklemesi yapılarak, sınavdan sınava koşturularak ne insan yetiştirilir ne de gelecek inşa edilir” diye konuştu.

ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

Çocukların geleceğe hazırlanmasında en önemli görevin önce aileye sonra öğretmenlere yani eğitimcilere düştüğünü belirten Ertan Sütçü, “Hem anne-baba hem de eğitimciler olarak çocuklarımızın üzerindeki asli görevimiz, onları İslami, ahlaki, insani değerlerle ve çağlar açıp çağlar kapatacak güçte nesiller olarak yetiştirmektir. Okullarımızda helal ve haram öğretilmeden, eğitim ve öğretim sistemini bu anlayış üzerine kurmadan atılacak tüm adımlar boşa çıkacaktır. Dünya gerçeği diye öğretilen bilgilerin, kuralların ne bugünün nede yarının dünyasını inşa etmede hiçbir faydası olmayacaktır. Bunlar insanımızı oyalamaktan başla bir işe yaramayacaktır ve geleceğimizi tehlikeye atacaktır. İlk dersi önce ahlak ve maneviyat olmayan hiçbir eğitim sistemi insanımıza ve ülkemize asla güven ve huzur getirmeyecektir. Güven ve huzurun tesisi ancak verilecek milli ve manevi bir eğitimle sağlanacaktır. Bütün yaşananlara rağmen gelecekten ümidimizi kesmeyerek 2017-2018 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini ayrıca geleceğimizin sağlam temeller üzerinde kurulmasını, çocuklarımızın bilgili, özellikle ahlaki ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, saygılı, kişiler olarak yetişmelerini sağlayacak eğitim öğretim sisteminin hayata geçtiği nice yıllara erişmeyi ümit ediyorum. Öğrenci kardeşlerimize ve eğitimcilerimize canı gönülden başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
InegölErtan SütçüSp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<