banner359

Sözde Ermeni soykırımı kocaman bir yalan

.

27 Nisan 2015 Pazartesi 10:52 2015-04-27 10:56:51
Sözde Ermeni soykırımı kocaman bir yalan
 İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Mehmet Döngel, “Biz bugün Kilisesinin ve Avrupa Parlamentosunun hukuken tanınmamış asılsız bir soykırım iddiasıyla uğraşacağına, kendi kanlı tarihine dönüp bir bakmasını istiyoruz” dedi.

Sözde Ermeni soykırımıyla ilgili önceki gün İnegöl Devlet Hastanesi karşısındaki Sedef Pastanesinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Vekili Mehmet Döngel, “Ermeni soykırımı koca bir yalan. Çünkü, Osmanlı İmparatorluğu`nun parçalanmasının yolunu açan 1878 Berlin Antlaşması sonrası, kendilerine Doğu Anadolu`da bağımsız bir Ermeni devleti kurma vaadi verilen Osmanlı Ermenileri, Ermeni İhtilal Komiteleriyle devlete karşı 1888-1915 yılları arasında binlerce kişinin ölümüne sebep olan baskın ve katliamlar gerçekleştirmiştir. 1. Dünya Savaşında Doğu Anadolu`yu işgal eden Çarlık Rusya’sı ordularında Osmanlı`ya karşı savaşmış, katliamlar yapmış, Kurtuluş Savaşında Çukurova ve Güneydoğu Anadolu`yu işgal eden Fransız ordularında yer almıştır. 85 bin Osmanlı Ermeni’sinin yaşadığı İstanbul`da soykırım günü ilan edilen 24 Nisan 1915 günü, sadece 2 bin 345 Ermeni`nin tutuklandığı sabittir, belgelidir. Bu durum bile olayın bir soykırım olmadığının en basit kanıtıdır” dedi.
AP’NİN KARARI ŞAŞIRTMADI

Sevr`le başlatılan oyunun, Kurtuluş Savaşı`nın kazanılması sonrasında kurulan güçlü Türkiye Cumhuriyetince bozduğunu belirten Mehmet Döngel, “Ne var ki, küreselleşmeye zorlanan yeni dünya düzeninde her geçen gün güçlenen, gelişen ve büyüyen Türkiye Cumhuriyeti devletinin emperyalist Batı tarafından yine hedef alınması sürecinde, yeniden önümüze konmuştur. Son günlerde yaşanan olaylara hiç ama hiç şaşırmıyoruz. Gerek Papanın açıklamaları, gerekse Avrupa Parlamentosunun aldığı sözde ermeni soykırımı kararı bizleri nedense hiç şaşırtmıyor. Aksine bu durumdan umutlanıyoruz. Hıristiyan dünyasının karşımızda güç birliği yapması bizim millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmekte olup, azimli çalışmak için daha da hırslandırıyor. Şunun bilincindeyiz ki; Avrupa ve kilise, Müslümanlar ne zaman güçlü olsa bundan hep rahatsızlık duymuş ve bunun için ittifak arayışlarına girmiştir. Bunun ilk örneği Papa Urban`ın 1095`te haçlı ordusunu toplamasıdır. Son örneği ise 2015 yılında Papa Francois`in papalık makamıyla yaptığı sözde Ermeni soykırımı açıklamasıyla Hıristiyanlık dünyasını toplama çabasıdır. Görüldüğü üzere aradan neredeyse 1000 yıl geçmesine rağmen zihniyet hiç değişmemiştir. Biz bugün Kilisesinin ve Avrupa Parlamentosunun hukuken tanınmamış asılsız bir soykırım iddiasıyla uğraşacağına, kendi kanlı tarihine dönüp bir bakmasını istiyoruz. Engizisyon mahkemelerinde 10 milyon kişiyi nasıl öldürdüklerini, haçlı seferleri sırasında 22 milyon insanı nasıl öldürdüklerini, Kudüs`ü aldıklarında 70 bin Müslüman ve Yahudi’yi nasıl katlettiklerini anlatmalıdırlar” diye konuştu.

KAN DURSUN DÜNYAYA BARIŞ GELSİN

Döngel, “Buradan Avrupa Parlamentosuna ve Vatikan’a sesleniyoruz; 100 yıl öncesine gitmenize gerek yok. Avrupa’nın ortasında Bosna’da bir millet yok edilirken, Filistin’de çocuklar katledilirken, Irak’ta, Suriye’de insanlar vatanını yurdunu terk ederken neredeydiniz? Kulaklarınız mı sağırdı, diliniz mi laldı? Yoksa onların tek suçu Müslüman mı olmaktı? Sonuç olarak barıştan yana olan tüm devletler sesleniyoruz; yüzyıllarca bu topraklarda birlikte, kardeşçe yaşamış millet-i sadıka olan Ermenilerle-Türkleri, Osmanlı`nın paylaşılması sürecinde kendi emperyalist emelleri için birbirine düşman eden haçlı zihniyetini mahkum edin. Mahkûm edin ki, kan dursun, dünyaya barış gelsin” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 27.04.2015 10:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<