banner359

SRC Belgesinde yaş sınırı arttı

06 Mayıs 2016 Cuma 10:12 2016-05-06 10:16:48
SRC Belgesinde yaş sınırı arttı
 Kamyonet, kamyon, panelvan, minibüs, otobüs, çekici ve benzeri ticari araç kullanan şoförlerin alması gereken SRC Belgesinde yaş sınırı artırıldı.
İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz´ın girişimleri, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in çalışmaları sonucu, Türkiye genelinde binlerce şoför esnafını ilgilendiren SRC ile ilgili bir sorun daha ortadan kaldırıldı. Birçok üyeden gelen talepler üzerine harekete geçen Oda Başkanı Bahattin Korkmaz´ın girişimleri, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin´in yoğun çalışması sonucunda, Ulaştırma Bakanlığının Mesleki Yeterlilik (SRC) Belgesi yönetmeliğinde değişikliğe gidilerek, 2003 yılı öncesinde sürücü belgesi alanlardan istenen en az üç aylık SGK kaydının kaldırılması ve sınava da tabi tutulmaması sağlanmıştı. Yapılan değişiklik resmi gazete de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Oda Başkanı Bahattin Korkmaz ve Milletvekili Hüseyin Şahin ikilisi bu kez binlerce kişiyi ilgilendiren bir konuyu daha çözüme kavuşturdu. İkilinin talebi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü SRC alma yaşını 63´den 66´ya çıkardı.

Konuyla alakalı açıklama yapan Oda Başkanı Bahattin Korkmaz, “Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelindeki birçok şoförün SRC alma ile alakalı sorununun çözüme kavuşması konusunda elimizden geleni yapmıştık. Yine AK Parti Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin´in destekleri ile bir sorunu daha çözüme kavuşturduk. Yapılan yoğun girişimlerimiz neticesinde, 4 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete´de yayımlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği ile SRC belgesi alma yaşı 63´den 66´ya çıkarıldı. Bu konuda da esnafımıza destek vermemiz bizleri mutlu etti. Şoförlerimize bu hizmetinde hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

1 adet otobüsle D4 yetki belgesi alacak olan gerçek kişiler için yetki belgesi ücretinde yüzde 85 indirimin uygulanacağını da aktaran Korkmaz, D4 yetki belgesi sahiplerinin yolcu terminaline bağımsız ya da kullanma hakkını haiz olma şartının da kaldırıldığını bildirdi.

Son Güncelleme: 06.05.2016 10:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<