Suriyelilere Arapça kaza ve yangın broşürü dağıtılacak

04 Aralık 2016 Pazar 12:52
Suriyelilere Arapça kaza ve yangın broşürü dağıtılacak

 İnegöl'de son günlerde özellikle Suriyeli vatandaşların yaşadığı yangın ve kazaların ardından İlçe Kaymakamlığı harekete geçti. Soba kullanımı, karbonmonoksit zehirlenmeleri ve trafik kuralları ile ilgili Arapça broşür hazırlamak için çalışmalara başlayan İlçe Kaymakamlığı, Suriyeli vatandaşları yaşanacak olan kaza ve yangınlara karşı bilgilendirmeyi amaçlıyor.
Son günlerde İnegöl’de meydana gelen yangın ve kazalarda mağdurların hep Suriyeli vatandaşlar olması üzerine harekete geçen İlçe Kaymakamlığı, bundan sonra yaşanacak olayların önüne geçmek için çalışma başlattı. Bilgilendirme amaçlı hazırlanacak olan Arapça broşürlerde, trafik kuralları, soba kullanımı ve karbonmonoksit zehirlenmeleri karşı alınacak önlemler anlatılacak. Türkçe olarak da hazırlanacak olan broşürlerle aynı zamanda İnegöllü vatandaşlarında bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

"Kazalar hepimizi üzüyor"
Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından broşürlerin hazırlanmaya başlandığı belirten Kaymakam Ali Akça, “Ev yangınları ve trafik kazalarında özellikle elektrikli bisikletlerin karıştığı kazalara yönelik Suriyeli misafirlerimizin oran olarak daha fazla hem kazaya karışması hem de onların yaşadığı evlerde yangınların olduğu bilgisi bana ulaştı. Konunun trafiğe yönelik olan kısmını İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce koordine edip, seri bir şekilde bilgilendirmeye yönelik broşürleri hazırlattırıp hem Suriyeli misafirlerimize hem de genelde İnegöllü kardeşlerimize hitap edecek şekilde bu broşürleri hazırlatıp dağıtacağız. Elektrikli bisiklet kullanımı özellikle çocuklarımızın zaman zaman karıştığı kazalar bazen dramatik sonlarla neticelenebiliyor. Hem anneler hem babalar hem de bizler üzülüyoruz. Yani bu kazaların önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirler, uyulması gereken kurallar noktasında bilgilendirmelerimizi elbette okullarımıza yapıyoruz. Bir kez daha broşür hazırlayarak özellikle Suriyeli misafirlerimize yönelik Arapça hazırlatacağız. Yine İnegöllü kardeşlerimizin de bu kazalara karışmasını hiçbir zaman istemeyiz. Onların da bilgilenmesine yönelikte bir broşür hazırlanacak” dedi.

"Karbonmonoksit gazı bilgilendirmesi Arapça olarak yapılacak"
Kaymakam Akça, “Yine soba yakılması konusunda özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar var. Bu hususlara uyulmaması bazen dramatik sonuçlar doğuruyor. Soba zehirlenmesi maalesef can alıyor. Geçtiğimiz sene yine bizi yaralayan sonuçlar ve ölenler oldu. Hem bunun hem de ev yangınlarının önüne geçilmesi için Suriyeli misafirlerimize yönelik Arapça broşürler hazırlatacağız. Yine basın aracılığıyla soba kullanımına yönelikte önceki yıllarda yaptığımız uygulamaları eğer insanlarımıza hatırlatırsanız onlar adına ben müteşekkir olurum” şeklinde konuştu.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<