banner359

Suriyelilere yardım eli

.

06 Mart 2015 Cuma 10:26 2015-03-06 10:28:13
 Suriyelilere yardım eli
 Ülkelerinde yaşanan iç savaştan kaçarak İnegöl’e yerleşen Suriyeli aileler garajdan, dükkandan bozma evlerde yaşam mücadelesi verirken, İnegöl’de kurulu bulunan hayırsever yardım kuruluşları da bu ailelere destek olmak için seferberlik halinde. İHMED ve Dürr-i Yetim Derneği işbirliğinde kurulan Suriyelilerden Sorumlu birim, Suriyeli ailelere kol kanat geriyor. Hayırseverlerin yanı sıra Suriyelilere yardım elini uzatan bu derneğe destek veren kuruluşların başında ise Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfı geliyor.
ÖZEL BİRİM KURULDU

300 Suriyeli aileye konaklama ve gıda yardımı desteği veren İHMED ve Dürr-i Yetim Derneği işbirliğinde kurulan Suriyelilerden Sorumlu Birim hayırseverlerden destek bekliyor. Kimisi garajdan, kimisi dükkandan bozma tek odalı evlere yerleştirilmek zorunda kalan Suriyeliler, zorlu şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. İHMED ve Dürr-i Yetim Derneğinin bu ailelerin yaşamlarını sürdürebilmeleri için aylık yaklaşık 20 bin lira harcama yaptığı bildirildi.

EN BÜYÜK DESTEKÇİ KAYMAKAMLIK

Savaş mağduru ailelerin sokakta kalmamaları konusunda çalışma yapan birim, kiralık buldukları evlerde kalan Suriyelilerin evlerini dayayıp, döşemek için gayret gösteriyor. Yapılan yardım çalışmaları hakkında bilgi veren İHMED ve Dürr-i Yetim Derneği işbirliğinde kurulan Suriyelilerden Sorumlu Birimin sorumlusu Sait Gündoğan, “Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkemize göç eden Suriyeli ailelerden bazıları İnegöl’ümüze gelerek yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Bizde bu ailelere yardım yapabilmek için İHMED ve Dürr-i Yetim Derneği olarak Suriyelilerden sorumlu bir birim oluşturduk ve çalışmalar başlattık. Kaymakamlık Sosyal Yardım Vakfı ve hayırseverlerimizden gelen yardımları, Suriyeli ailelere iletiyoruz” dedi.

BEBEĞİNE MAMA ALAMAYAN AİLELER VAR

Suriyeli ailelerin durumlarının içler acısı olduğunu söyleyen, 300 aileye destekte bulunmaya çalıştıklarını belirten Sait Gündoğan, “Bunların arasında çok muhtaç olan aileler var. Bazıları çalışamıyor. Kocasından ayrı olan aileler var. Bu ailelere yardım etmeye çalışıyoruz. Büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bir ekmek almaya muhtaç olan aileler var. Bebeğine mama alamayan aileler var. Hasta, engelli olan aileler var. Sokakta kalan ailelere evler buluyoruz. İnegöl’de ev bulmakta zor. Bulduğumuz yerlere bu aileleri yerleştiriyoruz” diye konuştu.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Hayırseverlere de çağrıda bulunan Sait Gündoğan, “Hayır sahiplerinin bu ailelere gerekli yardımı sunabilmek için bize destek vermesini bekliyoruz. Verilen yardımları da yerine ulaştırıyoruz. İş konusunda da yakın arkadaşlarımıza söylüyoruz. Fabrikalara yerleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

EV SAHİPLERİNE SAĞDUYU ÇAĞRISI

İnegöl’de kirayı ödeyemedikleri için sokağa atılan ailelerin olduğuna işaret eden Gündoğan, “Ev sahiplerinin biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Bazı ev sahipleri kira parasını alamadığı gerekçesiyle bebekleri ile birlikte aileleri dışarı atıyor. Ev sahiplerinin bu konuda biraz daha sabırlı olmalarını, onlarında bu hayra ortak olmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 06.03.2015 10:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<