Taban'dan Kursiyerlere Ziyaret

13 Aralık 2017 Çarşamba 19:00
Taban'dan Kursiyerlere Ziyaret

Belediye Başkanı Alper Taban, Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde eğitimlerini sürdüren İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarını (İNESMEK) ziyaret etti. Aşçılık kursu öğrencilerinin hazırladığı ikramların da tadına bakan Taban, atölyeleri de tek tek ziyaret edip kursiyerlerin memnuniyetini sordu.

İnegöl Belediyesi’nin 2011 yılında 14 branşla başladığı ve bugün gelinen noktada 45 farklı branşla her yıl binlerce kişinin eğitim aldığı bir merkez haline dönüşen İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarını (İNESMEK), Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde eğitimlerini sürdürüyor. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün İNESMEK’i ziyaret ederek atölyelerde eğitim alan kursiyerlerle bir araya geldi.

AŞÇILIK KURSİYERLERİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
İNESMEK ziyaretinde aşçılık kursu öğrencileri ve öğreticilerinin hazırladığı ikramların tadına da bakan Başkan Taban, ayrıca kursiyerlerin memnuniyetlerini de sorarak eğitim kalitesinin artması adına yapılabilecek iyileştirmelere ilişkin istişarelerde bulundu. İNESMEK ziyareti sırasında bir açıklama da yapan Taban, “Bugün İnegöl’ümüzün bir marka değeri olan İNESMEK meslek edindirme kurslarımızı ziyaret ediyoruz. Biz ortaya bir değer koymaya çalışıyoruz ama kursiyerlerimiz bundan memnun mu, mutlu mu, bunları faydaya dönüştürüyor mu yerinde görelim istedik” dedi.

ŞEHRİMİZDE YAŞAYAN İNSANLAR HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR
İNESMEK’in tohumunun 2011 yılında atıldığını hatırlatan Başkan Taban, “Artık yavaş yavaş yeşermeye başladı ve güzel bir çiçek bahçesine dönüşüyor. Mutlu personel ve kursiyerleri gördükçe bizde bu işten keyif alıyoruz. 2011 yılında 14 branşla başlayan bu süreç, bugün 45 branşla devam ediyor. Biliyorsunuz 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminden sonra bizler bulunduğumuz binayla ilgili taleplerimizi ilettik ve Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bina belediyemize tahsis edildi. Türkiye’de sadece 2 şehirde bu binalar farklı kurumlara devredildi. Biri İnegöl, diğer de Elazığ’da Emniyet Müdürlüğüne devredildi. Biz bu süreç sonrası burada ciddi bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirdik. Şuanda kurs mekanlarımız daha önceki mekanlara göre çok daha kaliteli ve modern. Fiziki imkanlar kadar içerisinde kullanılan alet edevat noktasında da çok iyi yerlere getirildi. Şehrimizde yaşayan insanlar zaten her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu yeterli mi? Muhakkak suretle yeterli değil. Biz kurs merkezlerini burada toplamış olduk ama aynı zamanda burayı bir kültür merkezi olarak da kullanıyoruz. Bir konferans salonumuz var. Burada bir yeniliğe daha şahit olduk. Geçmişte ortalama 200’er kişilik salonlarda program yaparken burada 450 kişilik salonların dolup taştığını gördük” diye konuştu.

BU TABLO BİZLERİ MUTLU EDİYOR
Alper Taban, İNESMEK’te pek çok branşta eğitimler verildiğini de vurgulayarak şöyle devam etti: “Kursiyerlerimizin hem kişisel anlamda kendilerine geliştirdiklerini görmek hem de bunu ihtiyaç halinde aile bütçesine katkı sağlayacak bir formüle dönüştürmesi bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Bu etkinliklerin kalitesini arttırmak bizim için her zaman bir hedef olacak. Buranın haricinde de bizim yine Kültür Sanat ve Gençlik Merkezimizde, Alanyurt bölgesinde Yunus Emre Kurs Merkezimizde, Alanyurt’ta köy içinde bir kurs merkezimizde, yine Huzur Mahallesi ve Akhisar bölgesinde ortak kullanılan bir alanda eğitimlerimiz devam ediyor.”

banner380

“Eğer ki bir nebze olsun insanların gelişimine, hayata bakışlarına, yenilenmelerine, güncel kalabilmelerine katkı koyabiliyorsak biz burada başarılı olmuş sayılırız. Burada gülen insanları gördükçe de yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu anlamış oluyoruz. Bu hizmetlerimizin kalitesini arttırarak sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum. Kursiyerlerimize ve burada görev yapan hocalarımıza da teşekkür ediyorum.”

Anahtar Kelimeler:
İNESMEK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<