banner359

Tarım Lisesinin Kapıları Açılıyor

30 Mayıs 2016 Pazartesi 09:39 2016-05-30 09:43:05
Tarım Lisesinin Kapıları Açılıyor

 Hayırsever sanayici Mehmet Yıldız tarafından İnegöl´e bağlı Karalar mahallesi yolu üzerinde 300 dönüm alanda yapılarak Milli Eğitimi kazandırılan Türkiye´nin ilk Mesleki Eğitim Kampusu olma özelliğini taşıyan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunda bir Lise daha hizmete açılacak.

Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde açılması hedeflenen Bursa´da ikinci olacak Tarım Lisesi için İnegöl Ziraat Odası yönetimi kolları sıvadı. Bilinçli tarım parolasıyla yola çıkan Ziraat Odası yönetimi, kampüsteki hazırlık sınıfı öğrencilerine tarım sektörünü aşılamak, Tarım Lisesini seçmelerini teşvik etmek için bilgilendirme çalışmalarına başladı.

YÜKSEKÖĞRETİM KOLAYLIĞI

Öğrencilerden yeterli talep olması halinde açılacak olan İnegöl Tarım Lisesi bünyesinde 4 alan yer alacak. Tarla bitkileri, Bahçe bitkileri, Tarım makineleri, Peyzaj olmak üzere 4 alanı bitiren öğrencilere Yükseköğretim kapıları ardına kadar açılacak.

BİLİNÇLİ TARIM İÇİN EĞİTİM ŞART

Öğrencilere Tarım Lisesi ile ilgili bilgiler veren İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, bilinçli tarım için eğitimin şart olduğunun altını çizdi.

TARIM YOK OLURSA…

Önümüzdeki sene açılması hedeflenen Tarım Lisesine öğrenci kazandırmak için kolları sıvadıklarını bildiren Çelik, “Geçmişte de olduğu gibi geleceğin sektörü tarımdır. Her sektörün yok olma riski vardır ama tarım sektörünün yaşamın devam etmesi adına sürekliliğini sürdürme zorunluluğu vardır. Bu nedenle bilinçli tarım yapmak gerekiyor” dedi.

İnegöl´de bilinçli tarımın arttığı söyleyen Çelik, “İlçemizde gerek odamızın gerekle ilçe Tarım Müdürlüğünün yaptığı eğitimlerde çiftçilerimiz bilgilenerek daha kaliteli ürünler üretmeye başladılar. Bunun yanı sıra sektörü daha da bilinçli hale getirmek için çocuklarımıza yöneldik. Milletvekilimiz Hüseyin Şahin´in destekleri ile Bursa´da ikinci olacak Tarım Lisesini kampüsümüzde açacağız. 2016-2017 eğitim yılında öğrenci alımı yapacağız. Liselerin 9. sınıf öğrencileri sene sonunda bölüm seçimleri yaparak hayatlarını belirleyecekler. Bizde oda olarak Tarım Lisesine öğrencilerimizi teşvik etmek için bilgilendirme çalışmalarına başladık. Odamızın Ziraat Mühendisleri kampüsteki 9. sınıf öğrencilerine tarım sektörü ile alakalı bilgiler veriyorlar. Tarım Lisesini okuyup bitiren öğrenciler sınavsız bir şekilde Tarım Yüksekokullarına geçiş yapabilecekler. İki yıllık yüksekokulu bitirenler için LYS ve YGS sınavlarında sadece 180 puan almaları halinde Tarım Fakültelerine kayıt yaptırma imkanı da bulacaklar. Biz üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Bu Tarım Lisesini bitirip başka bir yerde çalışmasalar bile ellerindeki mesleği kendi imkanları yapabilecekler. Bilinçli tarımı devam ettirecekler. Bizimde istediğimiz budur” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 30.05.2016 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<