banner359

Tasavvuf Müziği Topluluğu İlahileriyle Gönülleri Mest Etti

23 Mart 2017 Perşembe 17:58 2017-03-23 17:59:17
Tasavvuf Müziği Topluluğu İlahileriyle Gönülleri Mest Etti
 İnegöl Belediyesi Tasavvuf Müziği Topluluğu, dün akşam düzenlenen konserde ilahileri ile gönülleri mest etti. Koro, Peygamber Efendimizi anlatan ilahileri seslendirdi.
Şef Cem Taşkıner yönetimindeki İnegöl Belediyesi Erkekler Tasavvuf Müziği Topluluğu, Çarşamba akşamı Müze Konferans Salonu’nda düzenlenen konserle İnegöllülerin karşısına çıktı. Peygamber Efendimizi anlatan ilahileri seslendiren koro, dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Turgutalp Camii İmam Hatibi Emin Topçu’nun sunduğu program Segah makamındaki ilahilerle başladı. Segah tekbir ve Salatü Ümmiye’nin ardından koro, “Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed” ve akabinde “Bir Gece Muhammed’e Çalap’tan geldi Burak” adlı ilahileri seslendirdi. “Gani Mevlam nasip etse” ve “Gaflet ile hakkı buldum” adlı ilahilerin seslendirilmesinin ardından Solist Abdullah Yavuz, Hüzzam makamındaki “Ey Saadet Burcunun Mahı Muhammed Mustafa” adlı ilahiyi okudu.

Koronun “Alma tenden cânımı, aman Allah’ım aman” adlı ilahiyi seslendirmesinin ardından sanatseverler “Âlemlere rahmet olarak geldin, ümmetine şefâat medet eyledin” adlı Hüzzam makamındaki ilahiyi koro solistlerinden Fikret Ceylan’dan dinledi. Aynı makamda “Eya Nebiler Sultanı” ve “Sevdim Seni Mabuduma” adlı ilahilerin arasında Osman Karaca kaside seslendirdi.

Programın son bölümünde Nihavent Salavat ve “Ya Rabbi Aşkın Ver Bana” ilahileri sonrası solist Osman Karaca “Vücut İkliminin Sultanı” adlı ilahiyi yorumladı. Konser “Bu Aşk Bir Bahri Ummandır” ve “Demedim mi” ilahileri ile son buldu. Konserin ardından Turgutalp Camii İmam Hatibi Emin Topçu ile birlikte konsere katılanlar dua etti.

İlçe halkının büyük ilgi gösterdiği konseri takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, program sonrası sahneye davet edildi. Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin; “İnegöl Belediyesi olarak çok farklı kültürel etkinliklerde bir arada oluyoruz. Bu bazen Sanat Müziği konseri oluyor, bazen Halk Müziği, bu akşam da Tasavvuf Konserinde sizlerle birlikteydik. Çok başarılı bir konser gerçekleştirildi. Peygamber Efendimizi anlatan ilahiler sunuldu. Onu anlatan ayetler sunuldu. Dualar edildi. Manevi bir geceyi geride bıraktık. Emeği geçen tüm sazlara, korist ve solistlere, şefimiz Cem Taşkıner’e teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 23.03.2017 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<