banner359

Toplumun Tüm Kesimlerine Hizmet Veremezsek Vebali Çok Büyük Olur

28 Ekim 2016 Cuma 11:10 2016-10-28 11:16:14
Toplumun Tüm Kesimlerine Hizmet Veremezsek Vebali Çok Büyük Olur

 İnegöl İlçe Müftülüğünün Ekim ayı mutat toplantısında konuşan Müftü Kazım Güzel, “Eğer biz toplumun tüm kesimlerine camilerimizle hizmet veremezsek,bunun sorumluluğu, vebali çok büyük olur” dedi, Camiler ve Din Görevlileri Haftasında emeği geçenlere teşekkür etti.

GÜZEL VE TEMİZ OLSUN

Müftülüğün Ekim ayı mutat toplantı Sani Konukğlu konferans salonunda yapıldı. Mevzuat konuları Şube Müdürü Necdet Akakuş tarafından anlatıldı. Mutemet Süleyman Eren tarafından özlük konuları ve umre bilgilendirmesi yapıldı. Ardından konuşan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Hac görevlendirilmesi ve akabinde biraz izin kullanmam nedeniyle sizlerden iki ay ayrı kaldık. Bu vesileyle Müftülük görevini vekaleten yürütmüş olan Dr. Ömer Faruk Atan hocamıza ve sizlere hizmetlerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu sene Camiler ve Din Görevlileri Haftasında tema olarak Cami ve Kitap seçilmiştir.  Her sene bir konu seçilmektedir. Geçmiş yıllarda da Cami ve Kadın, Cami ve Gençlik, Cami ve Çocuk, Cami ve Engelli ve Namazla Arınmak gibi konular seçilmişti. Bunların hiçbirisi boşuna seçilmemiştir. Bu nedenle camilerimizi, kitaplarla, tefsir, hadis, meal ve ilmihal kitaplarıyla, gençlerle, çocuklar, kadınlarla, engellilerle mutlaka buluşturmalıyız. Bu toplumun yarısı kadınlardan, yüzde 12´si engellilerden, yüzde 15´i çocuklardan, yüzde 15´i de gençlerden oluşmaktadır. Yüzde 8-10´luk kısımda yaşlılardan oluşmaktadır. Eğer biz toplumun tüm kesimlerine camilerimizle hizmet veremezsek, bunun sorumluluğu, vebali çok büyük olur. Çünkü biz toplumun her kesimine tebliğ etmek ve onlara hizmet vermek zorundayız. Hala bayanlar için yer ayrılmayan, hala engelliler için giriş çıkışlarını rahat yapabilecekleri rampalar, engelli tuvaletleri ve rahat ibadet edebilecekleri yerleri olmayan camilerimiz bulunmaktadır. Bayanlar bölümleri de çok güzel ve temiz olsun” dedi.

KUR´AN KURSLARINA DA ÇOK ÖNEM VERİNİZ

Müftü Kazım Güzel, “Kur´an kurslarına da çok önem veriniz. Bu seçilen temalar sadece o sene için değildir. O sene bu işlere start verilir ve gelecek yıllarda da eksiklikler varsa onlar giderilir. Ve böylece hizmetler daha verimli hale getirilmiş olur. Bugün Diyanet ve görevlileri için hizmet adına hiçbir engel yoktur. Eskiden biz hizmet etmek istiyoruz ancak engeller var deniliyordu. Şimdi ise böyle bir mazeret yoktur. Hizmet açık, tüm engeller ortadan kalkmış, tüm kapılar açılmıştır. Bu nedenle görevimizin hakkını tam olarak yerine getirmeliyiz. Mihrabınıza sahip çıkın. Kürsünüze ve minberinize sahip çıkın. Sizler peygamberin makamında oturuyorsunuz. Oraları okçular tepesini bekler gibi bekleyin. Oraları yolgeçen hanı yaptırmayın. Ehil olmayan kimseler görev teslim etmeyin. Camilerimizde bu aydan itibaren ve kış döneminde geceleri yatsı namazından sonra cami derslerine ve Kuran öğretimi derslerine başlayınız. Ayrıca geçen sene görevliler arasında oluşturduğumuz ayda 100 ayet okuyoruz tefsir dersi grupları da önümüzdeki aydan itibaren haftada bir bu çalışmalarına başlasınlar. Beni ve vaiz hocalarıma da haber vermek suretiyle bu çalışmaları birlikte yürütmüş olalım” dedi.

ŞEHİTLERİMİZE ÇOK ÖNEM VERMELİYİZ

Müftü Güzel sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle şehit ailelerinin yanında olmalıyız. Onlara destek olmalıyız. Acılarını paylaşmalı ve onların yüklerini hafifletmeliyiz. Yetim kalan çocuklarına sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz zaferi ve şehitleri, Çanakkale zaferi ve şehitlerinden daha az önemli değildir.  Çanakkale şehitleri Çanakkale Geçilmez dediler. 15 Temmuz şehitleri de boğaz köprüsü geçilmez dediler ve bu uğurda şehit oldular. 241 şehidimiz oldu. 2 bin kadar kişi yaralandı, gazi oldu. Okumuş olduğunuz hatimlerin ve özellikle cuma akşamları ve başka zamanlarda okuduğunuz Yasin, Mülk, Nebe ve diğer surelerin sevabını bağışlarken, tüm şehitlerimizin ruhlarına da bağışlar yapınız, gazi ve yaralılarında acil şifa bulmaları için dualarınızda onları da özellikle anınız. Allah hepsinden gani gani razı olsun. Yaralılara da acil şifalar ihsan etsin.”

ELMACI´DAN VEDA

Öte yandan, 25 senesi İnegöl´de olmak üzere 33 yıl görev yaptıktan sonra emekli olan Müftülük mutemet memuru Metin Elmacı, “İnegöl´den memnun kaldım. Hakkımı tüm arkadaşlarıma helal ediyorum, sizlerden de helal etmenizi istiyorum. Farkında olmadan kalbini kırdığım varsa özür diliyorum” dedi.

Müftü Kazım Güzel, hizmetlerinden dolayı Metin Elmacı´ya teşekkür ederek, emeklilik hayatında ailesi ile birlikte mutluluk dilerken, Din Görevlileri Derneği adına bayan Kur´an Kursu hocaları tarafından çiçek takdim edildi.

Son Güncelleme: 28.10.2016 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<