Trafikte saygı eğitimi başlıyor

25 Şubat 2017 Cumartesi 11:11 2017-02-25 11:14:11
Trafikte saygı eğitimi başlıyor

 Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonun (TŞOF) ortak protokolüyle trafikte saygı eğitimi adı altında eğitimler verileceğini bildiren İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları tarafından İnegöl´deki 71 bin 671 kayıtlı ehliyet sahibine ücretsiz olarak bu eğitimlerin verileceğini bildirdi.

banner380
İnegöl´de aylık olarak ortalama 950 kişinin yeni ehliyet aldığını belirten Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, “Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonun (TŞOF) ortak protokolüyle trafikte saygı eğitimi adı altında eğitimler verilecek. Türkiye genelinde 25 milyon ehliyetli bu eğitimleri alacak. Tabi ki eğitim her alanda şart olduğu gibi bizde 2010 yılında göreve geldiğimizden sonra 2011 yılında davranış bilimleri ve araç sürüş teknikleriyle alakalı şehir içlerindeki hatlarda çalışan otobüs ve servis araç sürücülerine eğitimler vermiştik. Sonrasında 4-5 sefer farklı konularda eğitimler verdik ve bu eğitimlerin faydasını çok ciddi anlamda gördük” dedi.

Başkan Korkmaz, “Malumunuz toplu taşımada şoförlerimiz her türlü sorun ve sıkıntılarla karşılaşabiliyor ve bu eğitimleri verirken, toplu taşımada günlük şikayet sayısı 50-55 iken, eğitimler sonrasında şikayet sayısı sıfıra düşmüştü. Demek ki, eğitim gerçekten gerekli. Toplumda sadece şoförleri değil, aslında bütün kesime eğitim verilmesi gerekiyor. Bu protokol imzalandı. Bir ay içerisinde eğitimlerin başlayacağı ifade edildi. İnegöl´de de bugün itibariyle 71 bin 671 kayıtlı ehliyet sahibi vatandaşımız var. İnegöl´de ortalama olarak 3 kişiden 1´i ehliyetli demektir. Aylık olarak da ortalama 950 kişi ehliyet alıyor. İnşallah verilecek eğitimler yararlı olacak. Bundan hepimizde faydalanacağız. Bu eğitimler 4 saat sürecek. Bu eğitimlere herkesin ilgi göstermesini bekliyorum. İnegöllü vatandaşlarımız bu eğitimlerin yararını görecekler. İnşallah hayırlı olur. Bu eğitimler ücretsiz olarak, İnegöl´de ki 29 motorlu taşıtlar sürücü kursları tarafından verilecek” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 25.02.2017 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<