banner359

Tsm Korosu Kulakların Pasını Sildi

17 Kasım 2016 Perşembe 17:05 2016-11-17 17:08:09
Tsm Korosu Kulakların Pasını Sildi

 İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, sezonun açılış konserinde musikinin duayenlerinden Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Selahattin İçli için sahne aldı. Koro, seslendirdiği eserlerle adeta kulakların pasını sildi.

İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, dün akşam Müze Konferans Salonunda düzenlenen yeni sezonun ilk konserinde İnegöllüler ile buluştu. İznik Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunun da katıldığı konser, musikinin duayen isimlerinden Devlet Sanatçısı Prof. Dr. Selahattin İçli’nin hayatı ve eserlerinin yer aldığı içeriği ile Selahattin İçli anısına gerçekleştirildi.

Yeni sezonun açılış konserine ilçe halkının ilgisi de yoğun olurken, sanatseverler koro ve solo olarak seslendirilen eserlere zaman zaman eşlik etti. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da bir bölümünü takip ettiği konserde okunan eserler, salondakilerin kulaklarının pasını sildi.

Konser sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin sahneye çıkarak muhteşem eserlerin seslendirildiği konser için bir teşekkür konuşması yaptı. Şef Diler Yalaza yönetiminde Prof. Dr. Selahattin İçli’nin hayatı ve eserlerinden oluşan güzel bir program icra ederek kendilerine unutulmaz bir gece yaşatan Türk Müziği Korosunu performanslarından dolayı kutlayan Şahin, “İnegöl Belediyesi olarak temel belediyecilik hizmetlerimizin yanında sosyal belediyeciliğin gerektirdiği çalışmaları ziyadesiyle yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda kültür sanat faaliyetlerini şehrimizin her yanına yayarak İnegöllü hemşerilerimizin bu etkinliklerden istifade etmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda Kültür yelpazesini genişletme ve zenginleştirme adına çalışmalarını sürdüren Türk Müziği Koromuz bünyesinde barındırdığı; T.H.M Korosu, T.H.M Gençlik Korosu, T.S.M Korosu, T.S.M Gençlik Korosu, Tasavvuf Korosu ve Çocuk Korosuyla bugüne kadar birçok başarılı konsere imza attı. Bu zamana kadar onlarca konser veren İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği koromuz, geçen mayıs ayında verdiği “Gönül Klasikleri” programı ile sezonu sonlandırmıştı. Bu akşamda Türk Sanat Müziği koromuz yaklaşık 2 aydır çalışmalarını sürdürdüğü bu sezonun açılış konseri ile karşımızda oldular” dedi.

Korunun 2009 yılı Kasım ayından bu yana İnegöl Belediyesi bünyesinde gerçekleştirdiği icralarla şehrimizin sanatsal yaşamına ciddi katkılarda bulunduğunu kaydeden Gülhan Şahin, “Her kesimden halkımıza hitap eden koromuz, bugün artık şehir dışında da konserler vermeye başladı. Bu başarıda hiç şüphesiz İnegöllü musiki severlerin katkısı göz ardı edilemez. Kendi öz müziğimizi benimseyip, gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmak için kurduğumuz koro çalışmalarına katılarak büyük bir medeni cesaret gösteren müzik sever halkımızı da kutlamak istiyorum. Bu akşam Türk Musikisinin önemli bestekarlarından biri olan Selahattin İçli’yi anmamızı sağlayan ve İçli’nin Türk Musikisine kazandırdığı önemli besteleri bu akşam bizlere sunarak kulaklarımızın pasının silinmesine vesile olan bu unutulmaz ve bir o kadar da vefa örneği olacak bu anlamlı konserde emeği geçen başta hocamız ve şefimiz Diler Yalaza hanımefendiye, koromuzun değerli ses ve saz sanatçılarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor hepinize iyi akşamlar diliyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.11.2016 17:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<