banner359

Türkiye'ye örnek dayanışma

24 Ekim 2017 Salı 10:06
Türkiye'ye örnek dayanışma

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile birlikte Oylat Boğazı Kadınları Kalkınma Kooperatifi´ni ziyaret etti.

Hilmiye mahallesinde 2016 yılında kurulan Oylat Boğazı Kadınları Kalkınma Kooperatifi, faaliyetini sürdürüyor. İnegöl Belediyesi ve farklı kurumların destekleriyle Hamamlı, Gündüzlü, Hilmiye, Mesruriye, Bahçekaya ve Saadet mahallelerinde yaşayan 161 kadının bir araya gelerek oluşturduğu kooperatifi, AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ile Belediye Başkanı Alinur Aktaş ziyaret etti. Ziyarete AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel ile yönetim kurulu üyeleri, bazı meclis üyeleri ve kadın kolları üyeleri de katıldı.

ÖRNEK DAYANIŞMA

İnegöl Belediyesi Beşinci Mevsim kreşinin açılışı için İnegöl´e gelen Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, açılış töreni sonrası Başkan Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ile birlikte kooperatifin Hilmiye Mahallesi´ndeki merkezini ziyaret etti. Kırsal mahallelerdeki bayanların kendi imkanlarıyla ürettikleri ürünlerin satışının yapıldığı kafe restaurant bölümünde kooperatif üyesi bayanlarla bir araya gelen Gözgeç ve Aktaş, kooperatif hakkında bilgi aldı. Yapılan ziyarette kadınlar arasındaki bu dayanışma örnek olarak ifade edilirken, ayrıca bölgede incelemeler de yapıldı.

Milletvekili Gözgeç, Oylat Boğazı Kadınları Kalkınma Kooperatifi´nin Türkiye´de aynı şartlarda yaşamını sürdüren tüm kadınlara örnek olabilecek bir proje olduğunu ifade etti. Türkiye´nin güçlü kadınlarının ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyacağını kaydeden Gözgeç, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Oylat Boğazı Kadınları Kalkınma Kooperatifi´nin bölgede yaşayan bayanların özverili çalışmaları ve örnek bir birliktelik sağlamaları sonucu hayata geçtiğine dikkat çekti. Kendi imkanlarını kendileri oluşturan girişimci bayanlara İnegöl Belediyesi olarak da gereken katkı ve desteği sağladıklarını kaydeden Aktaş, bundan sonraki süreçle ilgili de ihtiyaç duyulan her anda yanlarında olacaklarını ifade etti

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<