banner359

Türkiye’de ilçeler arasında ilk! İnegöl’de “İstihdam Fuarı”

13 Kasım 2017 Pazartesi 15:27 2017-11-13 15:40:40
Türkiye’de ilçeler arasında ilk! İnegöl’de “İstihdam Fuarı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017 yılını İstihdam Seferberliği yılı olarak ilan etmesiyle İnegöl Türkiye’deki ilçeler arasında bir ilke imza attı. İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi, İŞKUR İnegöl Şubesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde “İstihdam Fuarı” düzenlenecek. İşsizliğin neredeyse sıfır olduğu İnegöl’de yapılacak İstihdam Seferberliği Buluşması 24-25 Kasım tarihlerinde Kültür Park içi Belediyespor salonunda gerçekleştirilecek.
Fuara gelen işe ihtiyacı olan vatandaşlar, farklı sektörde faaliyet gösteren 34 firmanın standında bilgilendirilecekler. İşsiz olan vatandaşlar kendine uygun işi, birkaç adımda bulabilecek.
Belediye encümen salonunda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Ahmet Baştürk, “Kamu istihdam kuruluşu olan Çalışma ve İş Kurumu, kısaca İş-kur, İnegöl’de de işçi ve işvereni bir araya getirme çalışmalarını tüm hızıyla yürütmektedir. Bununla alakalı olarak 2017 yılı Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından istihdam seferberliği yılı olarak ilan edildi. Bu çerçevede biz şu anki rakamlarımız itibariyle oldukça başarılı sonuçlar verdi bizim çalışmalarımız. İşverenlerimizin destekleri son derece yüksek oldu ve bugün itibariyle de yüzde 65 oranında geçen yılın oranlarını geliştirmiş durumdayız. Dolayısıyla bu yakın zamanda planladığımız 24-25 Kasım tarihlerinde yapılacak olan İnegöl İstihdam Seferberliği Buluşması bu hedefin daha da yükselmesine vesile olacaktır. Bu çalışmanın ortaya konması ki bu ilçe düzeyinde yapılan Türkiye’deki ilk istihdam fuar. Dolayısıyla bu çalışmaya destek veren herkese teşekkür ediyorum. 24-25 Kasım tarihlerinde iş arayan ile işvereni buluşturma çalışmamız sanırım güzel sonuçlar ortaya çıkaracak. İstihdam seferberliği yılının da oldukça verimli geçmesini sağlayacak.” Dedi.
İŞÇİ İÇİN FEVKALADE BİR BULUŞMA OLACAK
İTSO Başkanı Metin Anıl ise, “Müdürümüz bu organizasyonun Türkiye’de ilk kez bir ilçede yapıldığını söyledi. İşçi ve işveren buluşması… Niçin İnegöl? İnegöl Türkiye’nin, Marmara bölgesinin çok önemli bir sanayi şehri. 3 tane Organize Sanayi Bölgesi olan ve bir tane de kurulması planlanan ıslah yolunda bir organize sanayi bölgesi olan, çok dinamik bir ticari aktiviteye sahip bir yerleşim yeri. Tabi Türkiye genelindeki işsizliğe baktığımız zaman İnegöl’deki işsizlik oranı Türkiye’nin çok altında. Ama tabi hızlı yatırım yapan, hızlı sanayileşen ve hızlı büyüyen bu yerleşim yerinde her zaman kalifiye elemana ihtiyaç duyuluyor. Türkiye’nin değişik bölgelerinden göç alarak bu istihdam açığını kapatmaya çalışıyoruz. Bu 24-25 Kasım tarihinde yapacağımız işçi işveren buluşmasında sanayici, yatırımcı ve üreticinin aradığı istihdamın da sağlanacağı bir organizasyon olacak. Tabi sadece İnegöl değil, Domaniç’i Pazaryeri’ni, Yenişehir’i, yani İnegöl’ün çevresindeki diğer yerleşim yerlerini de bu işin içine almalıyız diye düşünüyorum. Ben işçi-işveren buluşması olarak nitelendirdiğim bu organizasyonun iyi neticeler vereceğini şimdiden görüyorum. Bu hem işçi arayan yatırımcı işadamı için hem de iş bulmada zorlanan işçi için fevkalade bir buluşma olacak.” dedi.
24-25 KASIM TARİHLERİNDE
Belediye Başkanı Alper Taban’da, “Bugün İnegöl’de istihdam seferberliği buluşması ve bunun protokol altına alınması ile ilgili bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2017 yılını istihdam seferberliği yılı olarak ilan etmesi ve buna da katkı sağlama adına ilçemizde böyle bir çalışmayı yapmayı arzuladık. Tabi İnegöl’ümüzün işsizlik konusunda pek çok şehirden mahir durumda olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. İnegöl’ümüz ekonomisiyle, gelişmişlik düzeyiyle, nüfusuyla zaten iller sıralamasında pek çok ilden ileri durumdadır. Ama tabi ki bizim mevcut durumu korumaktan ziyade daha ileriye götürmek ve daha nitelikli çalışan, daha nitelikli işveren ortamını oluşturmak adına böyle bir çalışmanın da uygun olduğunu düşündük. İstihdam seferberliği buluşmasını 24-25 Kasım tarihlerinde gerçekleştiriyoruz. Kültür Park içerisindeki Belediye Spor Salonunda bu etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren 34 firmamız burada yer alacak. Yine İTSO ve İŞKUR’da burada stantlarını açıp yerlerini almış olacaklar. Tabi burada İnegöl’deki gerçekten köklü firmalarımız yerlerini alacaklar. Güzel bir ilk olacağını ümit ediyorum. İnegöl’ümüz için hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
İLÇELER ARASINDA TEK
Kaymakam Ali Akça ise, “Bu protokol imza töreni, aynı zamanda yeni Belediye Başkanımızla yapmış olduğumuz ilk resmi organizasyon. Bu vesileyle bu imza töreni münasebetiyle de değerli Belediye Başkanımıza yeni görevinde muvaffakiyetler diliyorum. Hem kendisine hem ilçemize hem de ülkemize bu görevin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi. Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘Memleket İsterim’ isimli şiirini seslendirerek konuşmasına başlayan Kaymakam Akça, “Rahmetli Cahit Sıtkı Tarancı’nın bu dizelerinde yer alan olursa şikayet ölümden olsun dizeleri, normal hayatta hepimizin uğrayacağı o kapıyla ilgili. Bir başka dizede ise kış günü herkesin evi barkı olsun diyor. Kış aylarına girdik. Herkesin evinin bacasının tütmesi, başka bacaların tütmesine bağlı. Eğer fabrikalar çalışır, fabrikaların bacası tüterse insanların evinin bacası da tüter. Bunlar önemli şeyler. İnegöl bu anlamda baktığımızda gerek kurumsal olarak gerek sivil toplum kuruluşları olarak gerek sivil vatandaşlar olarak güzel birliktelikler sağlıyor. Bu birliktelik hem ilçemize hem ülkemize bir refah artışı olarak dönüyor. Durum buyken, biz mevcut durumu daha da ileriye taşıyabilmek için neler yapabiliriz, attığımız bu imzalarla biz bunu arzuladık. İşveren ile iş arayanları bir araya getirmek için zaten İnegöl fuar anlamında rüştünü ispat etmiş bir ilçe. Gerek mobilya fuarıyla gerek tarım fuarıyla güzel işler yapıyor. İnşallah bu istihdam fuarıyla da daha önceki oluşturduğu refaha bir ilave daha yapacaktır. Türkiye’de ilçelerde yapılan ilk istihdam fuarı olduğu söylendi. Zaten İnegöl ilklerle övünme noktasında da gerekli verilere sahip. Organize sanayi bölgemiz de Türkiye’nin ilk ilçe organize sanayi bölgesi. Bu fuar vesilesiyle iş arayanlarla işçi arayanları biz buluşturacağız. İnşallah mutlu olan insan sayısını da arttıracağız. Ülkemize, ilimize, ilçemize bir değer katmayı düşünüyoruz. Bu konuda elini taşın altına koyan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.
Konuşmaların ardından taraflar tarafından protokol imzalandı.

Son Güncelleme: 13.11.2017 15:40
Anahtar Kelimeler:
InegölFuarıIstihdam
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<