Türkiye´nin en uzun kırsal mahallesi İnegöl´de

16 Haziran 2017 Cuma 20:17 2017-06-16 20:20:40
Türkiye´nin en uzun kırsal mahallesi İnegöl´de

İnegöl’e 17 kilometre uzaklıkta olan Hilmiye mahallesi Türkiye’nin en uzun ikinci Marmara Bölgesinin en uzun kırsal mahallesi olma özelliğini taşıyor.
Türkiye’nin önemli kaplıca merkezlerinden biri olan ve doğal güzellikleriyle de dört mevsim yerli turistleri ağırlayan Oylat’a yolunda bulunan Hilmiye mahallesi uzunluğunun yanısıra görsel güzellikleri ile de dikkat çekiyor.
Büyükşehir Yasasının ardından kırsal mahalle statüsünü alan Hilmiye mahallesi yol boyunca kurulan renkli evleriyle sürücülere görsel şölen sunuyor.
OYLAT MAĞARASI
İnegöl-Oylat yolu üzerine kurulan Hilmiye mahallesi, ayrıca Türkiye’nin en büyük mağaralarından biri olan Oylat Mağarasını da sınırları içine alıyor.
DOĞALLIK
İnegöl’ün renkli çiçek bahçesinde bir çiçek olan Hilmiye mahallesindeki evlerin bitişiğinde akan dere de mahalleye ayrı bir doğallık katıyor.
KOOPERATİF KURULDU
İnegöl´ün turizm cenneti Oylat Boğazı çevresinde bulunan kırsal mahallelerdeki kadınların el birliği yaparak kurduğu Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi de Hilmiye’de kurularak faaliyetini sürdürüyor.
Hilmiye hakkında bilgiler veren Hilmiye Mahallesi muhtarı Nurettin Hazer “Köyümüz Marmara bölgesinin en uzun köyü, Türkiye’de en uzun ikinci köy. Ben bu konuyu biraz araştırdım ya Doğu Karadeniz’de ya da Güney Doğu’da bir köy olması lazım. “ dedi.
TOPLAM UZUNLUK 3 KM
Toplamda 3 km uzunlukla Marmara Bölgesinin en uzun köyü olma özelliği taşıdığını kaydeden Hazer “Köyümüzde nüfus 750 ama yazın bu nüfus bin sayısına kadar çıkıyor. Köyümüzde tarım ve hayvancılık çok az yapılıyor. Köyümüzde ağırlıklı olarak emekli olanlar ikamet ediyor. Köyümüzün gençlerinin çoğu da zaten İnegöl’e göç ettiler. Köyümüzde 120 hane bulunmakta, köyümüzün toplam uzunluğu 3 km” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 16.06.2017 20:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<