Türkiye’ye Katkı Sunmaya Devam Edeceğiz

08 Ocak 2017 Pazar 19:04 2017-01-08 19:14:38
Türkiye’ye Katkı Sunmaya Devam Edeceğiz

  İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS),10 Ocak Çalışan gazeteciler günü nedeni ile İnegöl yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya geldi.

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “2 sene önce İMOS yönetim kurulu olarak göreve gelmiştik. 5 Ocak 2017 tarihinden itibaren genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Yeni yönetimimiz ile birlikte projelerimizi paylaşmak üzere sizlerle buluştuk. İMOS, İnegöl için çok önemli bir kuruluştur. Türkiye mobilya sektörü için de çok büyük önem arz etmektedir. İnegöl, mobilyanın merkezi… Üretim, pazarlama, satış, ihracat anlamlarında Türkiye’de mobilya sektörüne öncülük etmektedir. Bu şehrimizin derneği olan İMOS, gücünü bilerek hizmet ve projeleriyle hem İnegöl hem de Türkiye mobilya sektörüne katkı sağlamaktadır. Türkiye’de düşünülmeyen projeleri hayata geçirdik. Geçen dönem yönetim kurulu üyelerime çok teşekkür ediyorum. Yapılmayan projeleri ortaya koyduk. Eğitilmiş personele ve elemanlara üst düzey ihtiyaç duyuyoruz. Bunun için eğitime büyük önem ve destek verdik. Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü, İnegöl’de açtığımız bir eğitim kampüsümüz, bu okulumuzun mobilya bölümünün ihtiyaçlarını İMOS öncülüğünde, İnegöl’de faaliyet gösteren diğer derneklerle birlikte karşıladık. Okulumuz öncülüğünde geçen ay protokolünü imzaladığımız Mobilya Lisesi projesi gündeme geldi. Çok önemli bir proje… İnegöl’de, Türkiye’de ilk defa kurulan Mobilya Lisesi kuruldu. Bunun da her daim destekçisi ve yön vereni olacağız. Bu, İnegöl’e ciddi anlamda katma değer sağlayacak bir eğitim gelişmesidir. HEM ile birlikte döşeme ve dikiş atölyesi kuruldu. Burada yetişecek arkadaşlarımız sektörümüze çok ciddi katkı sağlayacaklar. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İMYO ile ortak projeler düzenledik. Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi’nde de birçok bölüme katkı sağladık. Eğitime özellikle destek sağlıyoruz. Bu eğitimi alan arkadaşlarımız ilerleyen yıllarda sektöre yön verecekler. Önümüzdeki yıllarda da bu desteklerimiz sürecek.”

banner380
“ÖNEMLİ İSİMLER İNEGÖL İLE BULUŞTURULACAK”
“Türkiye’de ilk olarak I’m Design projesini gerçekleştirerek dünya çapında önemli isimleri İnegöl’e getirdik. Yurtdışında marka olmuş tasarımcılarımızı İnegöl’de ağırlayarak bilgi ve tecrübelerinden faydalandık ve onlara İnegöl mobilya sektörünü tanıttık. Bu programlarda üniversite öğrencilerini ağırlayıp onlara İnegöl’ü tanıttık.”

AMERİKA PAZARINA EĞİLECEĞİZ
“İnegöl Dünya ile Buluşuyor organizasyonunun ilkini Afrika kıtası ile gerçekleştirdik. Bölgenin büyükelçilerini, ticari ateşelerini ve konsoloslarını fuar dönemlerinde 2 gün boyunca İnegöl’de ağırladık. Bu projenin amacı; ihracat yaptığımız ülkelerin İnegöl’den ürün alan firmalarının Ankara, İstanbul ve Türkiye’de bulunan yetkililerinin İnegöl’ü tanıması ve bilgi sahibi olmasıdır. Afrika kıtasıyla ilgili ciddi bir verim aldık. Afrika kıtasının büyükelçileri, ticari ateşeleri ve konsolosları kendi ülkelerindeki mobilya tüccarlarının İnegöl’den mobilya aldıklarını, İnegöl’ün nasıl bir mobilya merkezi olduğunu biliyorlar. Bu bölgelerde daha ciddi organizasyonlara adım atmayı hedefliyoruz. İkinci organizasyonumuz Amerika kıtasına yönelik oldu. Kasım fuarında kendilerini ağırladık. İnegöl mobilya sektörünü tanıttık. Amerika kıtası bizim öncelik verdiğimiz hedef pazarlardan bir tanesi. Önümüzdeki yıllarda bu pazara daha ciddi şekilde eğilmeyi hedefliyoruz.”

“ATÖLYE” İNEGÖL’E ÇALIŞIYOR
“Atölye İnegöl projesi de Türkiye’de bir ilk. Tasarım merkezimizde 4’er aylık periyotlar halinde öğrenci yetiştirmeye ve eğitmeye çalıştık. Bu öğrencilerimizi İnegöl’de 4 ay ağırlayıp tanıtımlar yaptık. Atölye İnegöl’de mobilya ve ürün tasarlayıp geliştirmeyi öğrettik. 16 öğrenci mezun oldu. 9’u şuan İnegöl’de çalışmakta ve ürün tasarlamakta.”

İNEGÖL’ÜN PROJESİ
“MODEF projesi, beklenen en büyük projelerden bir tanesiydi. İMOS olarak MODEF’in programında bulunmak isteyerek İnegöl Belediyesi’nin yüzde 40’lık hissesini almıştık. Bu İnegöl için çok ciddi bir değişimdi. Bunun akabinde fuar organizasyonlarımıza başladık. Ciddi verimler aldık. Geçen gün İnegöl Belediye Meclisi onayı ile yeni fuar alanının arsa onayı geçti. 24 Ocak’ta ihale süreci tamamlanıp inşaatımızın hızlı bir şekilde yapılması ve maddi gelirin sağlanması için çalışacağız. Bu, İnegöl için çok önemli bir proje. Sadece bir kesimin değil tüm İnegöl’ün ortak olması gereken bir proje. Tüm resmi kurumlar, odalar ve derneklerle birlikte hareket ederek yeni fuar alanını İnegöl’e kazandırmak istiyoruz. Bu İnegöl’ün bir projesidir. İnşallah bunu kısa sürede tamamlayıp tüm sektörü İnegöl’de buluşturacağız.”

İMOS, TÜRKİYE MOBİLYA SEKTÖRÜNE YÖN VERİYOR
“5 Ocak’ta gerçekleştirdiğimiz genel kurulda yeni yönetimimizi oluşturduk. İMOS derneği aynı azim ve ciddiyetle mobilya sektörüne büyük katkı sağlamak için çalışmalarına devam edecek. İMOS artık yalnızca İnegöl’e değil Türkiye mobilya sektörüne de yön veren bir dernek. Bu bağlamda hiçbir şekilde durmaya tahammülümüz yok. Aynı ciddiyetle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

İNEGÖL MARKASI TÜRKİYE’YE YAYILACAK
“Yeni projeleri hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bunların başında İnegöl mobilyası garanti markası var. Özellikle markalarımızla birlikte İnegöl Mobilyası markasını ön plana çıkarıyoruz. Bizim üst markamız her zaman için İnegöl Mobilyası’dır. İnegöl Mobilyası’nı garanti markası kapsamı altına almak istiyoruz. Markanın korunması ve itibarının artırılması için çalışmalar yapmak istiyoruz. İnegöl Mobilyası markasını kullanmak isteyen mağazalarımız, toptancılarımız var, bunu bizden talep ediyorlar. Bu markayı asmak, kullandırmak için bir denetleme organizasyonu kurmak istiyoruz. Bunun hukuksal altyapısını tamamladık. Bu dönemde de esaslarını belirleyip markamızı gerçek anlamda oluşturup Türkiye’de İnegöl Mobilyası tabelası asan mağaza ve satış merkezleri oluşturmak istiyoruz”

PROJELER TÜM HIZIYLA SÜRECEK
“İMOS, yurtdışında temsilcilikler oluşturacak. İhracat yaptığımız ve yapmak istediğimiz pazarlarda İMOS temsilcilikleri açmayı hedefliyoruz. Açarsak büyük katkısı olacak. O ülkedeki personelimize ulaşarak o firmalar hakkında bilgi alarak organizasyona gitme imkânı sağlayacak. 2. UR-GE’mizi kurduk. Bu bağlamda 25 firmamız ortak oldu. İnşallah önümüzdeki yıl yurtdışı organizasyonumuzla birlikte UR-GE projelerimizi de devam ettirmiş olacağız. Atölye İnegöl projemizi geliştirip tasarım merkezi hüviyetine büründürmek istiyoruz. Profesyonel tasarımcıları istihdam edip İnegöl’de üretim yapan firmalarımıza gerçek anlamda tasarlanmış ürün sunmak hedefindeyiz. Bunu derneğimizden bağımsız bir binada oluşturmak istiyoruz. Bu da çok ciddi katkı sağlayacak bir proje. Bu projeye tüm firmaların ve sektörün destek vereceğini umuyoruz. İnternet çağındayız. İnternet projelerimiz var. Türkiye’nin ilk sektörel insan kaynakları sitesi olacak olan www.mobilyakariyer.com’u kurmak istiyoruz. Bundan ciddi verim alacağımızı düşünüyoruz. Bunun yanında İnegöl Mobilyası Web Tv projemizi ortaya koyacağız. Devlet destekleri ile alakalı detaylı bilgilerin ve başvuru yollarının olacağı devlet destekleri portalı ve ihracatı arttırmaya dönük kuracağımız ifexturkey.com sitesini bu dönemde hayata geçireceğiz. İMOS akademi aynı şekilde eğitim ve faaliyetlerini çoğaltarak sürdürecek. Bu projelerin hepsi aynı şekilde devam etmiş olacak.”

“İNEGÖL” FİRMALARLA BİRLİKTE TANITILACAK
İnegöl’de üretim yapan firmalarımızın markalarının altına İnegöl ibaresini koymasını istiyoruz. Her markamız kendi markasının altına İnegöl ibaresini koyacak ve firmanın İnegöl firması olduğu ortaya çıkacak. Böylelikle İnegöl’ün ve İnegöl mobilyasının firmaların markalarıyla birlikte reklamı yapılmış olacak.”

TÜRKİYE’YE KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ
“Önümüzdeki dönem işimiz daha çok. Ciddi projeler var. Bunlara tüm İnegöl destek verecek ki başarı sağlansın. Toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Seçilen yönetim kurulu üyelerine de başarılar diliyorum. İnşallah bundan sonra da İnegöl mobilyası hem dünyada hem Türkiye’de üretim ve ihracat anlamında ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 08.01.2017 19:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<