banner359

Tutuklandılar!

27 Ekim 2017 Cuma 10:32 2017-10-27 14:56:44
Tutuklandılar!

Sahte altın çetesi adliyeye sevk
İnegöl´de piyasaya sahte altın sürmeye çalışırken fark edilen ve emniyet ekiplerince yaşanan kovalamaca da yakalanan 5 kişiden 3’ü tutuklandı.
Geçtiğimiz gün İnegöl Kuyumcular Çarşısındaki bir kuyumcuya giren 3´ü kadın 5 kişi, çantalarındaki sahte altınları bozdurmak istediler. Altınlardan bazılarının sahte olduğunu fark eden kuyumcu, altınların sahte olduğunu söyleyince 5 kişi kuyumcudan çıkarak hızla uzaklaştılar. Şahısların durumlarından şüphelenen kuyumcu, şahısların 01 YL 102 plakalı aracı binip gittiklerini görünce durumu 155´e bildirdi.
KOVALAMACA
İhbar üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, söz konusu aracın Mimar Sinan Bulvarı üzerinde seyir halinde olduğunu gördü. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Karakol, Devriye, Asayiş ve Trafik ekipleri aracın peşine düştüler. Polisin dur ihtarına uymayan araç sürücü kaçmaya başladı. Önüne geçerek durdurmak isteyen ekiplerin üzerine aracı sürerek ekiplere tehlike yaşatan sürücü, Ahmet Türkel Çevre Yoluna girerek hızla yoluna devam etti. Ekipler nefesini sürücünün ensesinde hissettirmeye devam ederken, kaçamayacaklarını anlayan araçtakiler siyah bir çantayı camdan seyir halindeyken yol kenarına atarak kaçmaya devam ederken, yol kenarındaki kaldırıma çarptılar.
YAKALANDILAR
Kaldırıma çarpması ile birlikte lastiği patlayınca duran araçtakiler yaya olarak kaçmaya çalışırken, ekipler tarafından kıskıvrak yakalandılar. Yakalanan araç sürücüsü 35 yaşındaki Nurullah Ü. ile araçta bulunan 30 yaşındaki Reşat I., 35 yaşındaki Medine Ü., 26 yaşındaki Nasiha I. ve 54 yaşındaki Fikriye I. gözaltına alınarak Polis otolarına bindirildiler.
FENALAŞMA NUMARASI
Polis otosuna alınan kadınlardan Fikriye I. bir anda fenalaştı. Fenalaşan kadın 112 Acil Servis Ambulansı ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine götürülerek tedavi altına alındı. Yapılan tetkiklerde kadının herhangi bir sağlık sorununun olmadığı ortaya çıktı.
BİR ÇANTA DOLUSU ALTIN
Yola atılan çantayı bulan ekipler, çantanın altın dolu olduğunu görünce şaşırdılar. Yapılan incelemede büyük bir kısmı sahte olan 380 altın ele geçirildi. 
ADLİYEDELER
3´ü kadın 5 kişi, Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildiler. Adliyeye sevk edilirken, sahte altın satmadıklarını söyleyen çetenin başı olduğu öğrenilen Fikriye I., suç işlemediklerini iddia etti.
TUTUKLANDILAR
Nurullah Ü., Medine Ü. Ve Reşat I. Tutuklanarak cezaevine göndedirilirken, F.I. ve N.I. adli kontrol şartıyla serbest kaldılar.

Son Güncelleme: 27.10.2017 14:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<