banner359

Ülkü Ocaklarından Uygur Türkleri İçin İmza Kampanyası

.

16 Aralık 2014 Salı 14:38 2014-12-16 18:25:19
Ülkü Ocaklarından Uygur Türkleri İçin İmza Kampanyası

 İnegöl Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Taylan’da bulunan 300 Uygur Türk’ünün Türkiye’ye alınması için  imza kampanyası düzenledi.
Sani Konukoğlu Camii önünde kurulan stantla başlatılan imza kampanyası hakkında açıklamada bulunan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim, Ülkü Ocakları olarak dünyanın neresinde olursa olsun soydaşlara karşı yapılan zulümlere sessiz kalamayacaklarını ifade etti.

Başkan Erim Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yönelik yapılan zulüm devam etmektedir. Vatanlarını bırakarak Çin’in zulmünden kaçan soydaşlarımız, yetkililer tarafından Tayland’da ormanlık alanda bulunmuşlardır. Zulme uğrayan soydaşlarımız ormanlık alanda kaldıkları süre zarfında açlığa hastalıklara ve ölüm kalım savaşına maruz kalmışlardır. Yetkililere Türkiye’ye sığınmak istediklerini belirten soydaşlarımızın Çin’e iadesi durumunda idam edilecekleri aşikârdır. İade durumunda idama ortak olmak demektir. Bu günlerde zorda kalan herkese kucak açmış olan Türkiye Cumhuriyeti soydaşlarımız için görüşmeleri sağlamaları ve ülkemize gelmesi için gerekli adımları atmalıdır. Zira her geçen gün sağlık sorunları artmakta ve sıkıntılar çoğalmaktadır. Genel merkezimin başlatmış olduğu “300 UYGUR TÜRKÜ TÜRKİYE’YE GELSİN” başlığı altında tarafımızdan toplanacak olan tüm imzalar yetkili mercilere genel merkezimizce gönderilerek Türk milletinin soydaşlarına olan desteğini ve kararlılığını bir kez daha gösterecektir. İnegöl Ülkü Ocakları olarak Sani Konukoğlu Cami önünde bulunan standımıza bir hafta süreli imza kampanyası için tüm ilçe halkımızı bekliyoruz” dedi.




Son Güncelleme: 16.12.2014 18:25
Anahtar Kelimeler:
InegölImzaülkü Ocak
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<