banner359

Üstad Necip Fazıl İnegöl'de Anıldı

26 Mayıs 2016 Perşembe 09:50 2016-05-26 09:57:44
Üstad Necip Fazıl İnegöl'de Anıldı

 Şair, ünlü Düşünür ve Yazar Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 33. yıldönümünde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Önceki akşam Mobilya Müzesi çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, bazı okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan İnegöl Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Arzu Alemdar, Necip Fazıl gibi tarihi şahsiyetlerden bahsetmenin önemli olduğundan bahsederek, “Üstadın ifadesiyle tarih bir masal albümü değildir. Tarih bir kıymet hükmü tablosu diye düşünerek geçmişteki olayları ve kişileri anlamaya çalışarak bugünü kurgulamamız gerektiğini biliyoruz. 1940´lı yıllardan itibaren fikir, tasavvuf, din ve tarih sahalarında geniş bir okur kitlesi üzerinde uzun vadeli etkiler bırakan eserlerini peş peşe vermiş ve muhafazakar kesimin tarih görüşünce etkileri bugüne uzanan bir dizi argümanın savunucu olarak ilk planda hatırlanan şahsiyetlerden olmuştur. Bizler de Necip Fazıl´ı anmaya çalıştığımız bugün, O´nu anlamaya çalışmak için de bir adım atalım. Ama ne kadar büyük üstat desek de, bazı eserlerinde kimi olayları yanlış aktarabildiğini de hesaba katarak yapmalıyız bunu ve üstadın tamda yapmak istediği gibi tarihi zihnimizde sahte kahramanlardan temizlemeliyiz. İyi işler yapmada kendimizi güçlü hissetmeliyiz. Yeni doğmuş bir adam gibi hissediyorum kendimi. Ve bu enerjim ondan ileri geliyor. Biz biliyoruz ki, sonların sonu bizimdir. Elverir ki, kanunların himayesinde, kanundan aldığımız hakla, bütün yılgınlık tavrımızı bırakarak şahlanmayı ve ‘Ben bu memleketin ve tarihin sahibiyim ve onun koruyucusuyum´ demeyi bilelim” dedi.

Konuşmanın ardından Necip Fazıl´ın tanıtım videosu izletildi. Öğrenciler ünlü şairin kıssalarını, gençliğe hitabesini seslendirdiler. Program öğrencilerin söyledikleri şiir ve ezgileri ile devam etti.

Son Güncelleme: 26.05.2016 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<