banner359

Ustalığını İnegöl'de Konuşturdu!

.

01 Mayıs 2015 Cuma 18:16 2015-05-01 18:17:30
Ustalığını İnegöl'de Konuşturdu!
 Sisi`nin Mısır`da yaptığı zulümle beraber hayat şartlarının zorlaşması ve güvenliğin sağlanamaması nedeniyle ülkesinden ayrılan Mısırlı Mobilya ustası, İnegöl’de hayatını sürdürüyor. Çocukluğundan bu yana mobilyacı olan 45 yaşındaki Ali Salim, ustalığını İnegöl’de konuşturuyor.
İnegöl’de bir mobilya imalathanesinde oyma ustası olarak çalışan Ali Salim, ustalığını İnegöl mobilya sektöründe konuşturuyor.

1.5 SENEDİR AİLEMİ GÖRMEYE GİDEMEDİM

Mısır`da şu anda durumun iyi olmadığını ve hayat şartlarının pahalılaşmaya başladığını belirten Ali Salim, "Mısır`da durumlar kötü. Güvenlik yok, iş yok. Fiyatlar pahalı, benzin, mazot, her şey pahalı. Sisi`nin zulmünden sonra mecburen Mısır`dan ayrılmak zorunda kaldım. İşim gereği de İnegöl`e geldim. Ailem hala Mısır`da. Eşim ve 3 çocuğum orada, ben buradayım. Mısır`da yapılan zulüm nedeni ile Türkiye`ye geldim. Türkiye`de her şey güzel. İş var, güvenlik var. 1.5 Senedir ailemi görmeye gidemedim. Sadece internet üzerinden görüşebiliyoruz. Eşim Kuran Kursunda öğretmen. Çocuklarım okuyorlar. Şu anda durumları iyi" dedi.

İNEGÖL`DE HER ŞEY ÇOK İYİ

30 Senedir oymacılık ile ilgilendiğini ve mobilyacılık anlamında İnegöl`ün Mısır`dan çok daha gelişmiş bir yer olduğunu kaydeden Salim, "45 Yaşındayım. 30 senedir oyma işi yapıyorum. Mısır`da güvenlik sıkıntısı nedeni ile İnegöl`e geldim. İnegöl`de her şey çok iyi. Mobilya sektörü olarak Mısır`dan çok ileride. Mısır`da mobilyacılık, İnegöl`e göre çok geride. İnegöl`e gelen müşteriler var. Yurt dışından gelen çok misafir var ama Mısır`da sadece Mısır için mobilya yapılıyor. Dış ülkelere mobilya ihracatı yok" şeklinde konuştu.

NE ZAMAN DÖNECEĞİ BELLİ DEĞİL

Mısır`a dönüp dönmeyeceğinin sorulması üzerine Salim, "İnegöl’de kalıyorum.  İnegöl`de şu anda çok mutluyum. Mısır`a dönmek isterim tabi ama şu anda bu mümkün gözükmüyor. Ama inşallah hayırlısı diyorum" dedi.

Son Güncelleme: 01.05.2015 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<