banner359

UÜ İnegöl Yerleşkesi'nin Çehresi Değişiyor

16 Mayıs 2017 Salı 17:39 2017-05-16 17:46:36
UÜ İnegöl Yerleşkesi'nin Çehresi Değişiyor

 Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi bahçesinde İnegöl Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası, İşletme Fakültesi ve bazı STK’lar işbirliğinde başlatılan düzenleme çalışmaları sürüyor. 

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde İnegöl Belediyesi başta olmak üzere Ticaret Sanayi Odası, İşletme Fakültesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarıyla işadamlarının işbirliği sonucu başlatılan düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılına yepyeni bir kampüs alanıyla başlanması hedeflenirken, müstakil bir üniversite adına da önem arz eden çalışmaları Belediye Başkanı Alinur Aktaş bugün beraberindeki Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canbolat ve Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper ile birlikte yerinde inceledi.

Düzenleme çalışmalarını hem proje üzerinde hem alanda inceleyen Başkan Aktaş, çalışmalara ilişkin açıklamalarda da bulundu. Aktaş, “Bugün Ticaret Odası Başkanımızla birlikte kampüs bahçesinde devam eden çalışmaları incelemeye geldik. Çok değerli İşletme Fakültesi Dekanımız ve çok değerli Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz de bizlere eşlik ettiler. Hepinizin bildiği gibi daha önce İnegöl İşletme Fakültesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile İnegöl Belediyesi işbirliğinde bir toplantı gerçekleştirmiştik. Kaymakamımız başta olmak üzere işadamlarımızın, İnegöl’deki değişik sivil toplum kuruluşlarımızın katıldığı. Kampüsle alakalı değişiklik ve burada yapılacak çalışmayla alakalı genel bir bilgilendirmeyi ve proje çalışmalarını yerinde görme imkanına sahip olmuştunuz.”

ÖĞRENCİLER YENİ DÖNEMDE BAMBAŞKA BİR YERLEŞKEYLE KARŞILAŞACAK
İnegöl’ün 256 bin nüfusu, ihracatı ve sanayisiyle birçok şeyi hak eden bir şehir olduğuna dikkat çeken Aktaş, “Biz özellikle İnegöl’ün müstakil bir üniversiteyi hak ettiğini hatta bunun zamanı gelip geçtiğini bile düşünüyoruz. Dolayısıyla hiçbir şey geçmiş değildir. Bir an evvel hamle yapmak lazım. Öncelikle 40 dönümlük alandan oluşan bu mevcut bünyeyi bizim üniversite standartlarına kavuşturmak gibi bir heyecanımız var. Bu noktada yaptığımız o işbirliği içerisinde o gün yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’lik bu maliyetin buradaki kurum ve kuruluşlar ve işadamlarımız arasında pay edilmesi noktasında bir konsensüs sağlamıştık. Hatırlatsanız daha önce de yine İşletme Fakültemiz benzeri çalışmalarla hayata geçirilmişti. Zaten ilk etapta Belediye, Ticaret Odası ve İşletme Fakültesi Dekanımız toplantı yaptığımızda bunu bu şekilde halletmemiz gerektiği noktasında fikir birliği yapmıştık. Nihayetinde burada çalışmalar başladı. Gönlümüzün arzu ettiği, 2017-2018 eğitim öğretim yılına geldiklerinde öğrencilerimizin gerçekten bambaşka bir yerleşkeyle karşı karşıya kalmaları. Burada okuyan öğrencilerin sadece fakültedeki eğitim kalitesiyle değil beraberinde kampüs içerisindeki tüm sosyal alanlarıyla heyecan duydukları bir ortam içerisinde yer almaları” diye konuştu.

MÜSTAKİL ÜNİVERSİTE OLMA ADINA ÖNEMLİ AŞAMALARDAN BİRİ
Aktaş, kampüs alanında giriş kapısından tutun da otopark alanlarına, değişik sosyal alanlara, spor alanlarına, dinlenme alanları ve anfi tiyatrosuna varana kadar bütün alanları bir yükseköğretim kurumuna yaraşır hale getirmenin en büyük hayalleri olduğunu da belirterek “İnanıyorum ki bu müstakil üniversite olma yolunda da İnegöl’ün karşısına ciddi bir avantajı çıkaracaktır. Müstakil üniversite olma adına bu çalışmalar önemli aşamalardan biri. En azından buna alt yapımızın çok müsait olduğunu, bu konuda ciddi bir potansiyelimizin olduğunu da burada vurgulamaya çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

ÜNİVERSİTE İÇİN İNEGÖL GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURDU
İnegöl’ün birçok konuda olduğu gibi yine bir araya gelerek güç birliği oluşturduğu bir projenin hayata geçtiğini vurgulayan Aktaş, “Bu binalar geçmişte farklı amaçlarla kullanılmıştı ama nihayetinde bugün itibariyle yapılan güçlendirme, bakım, tadilat ve benzeri çalışmalarla beraber bu amaca vakıf olarak kullanılıyor. Bu yapılan hamleler Eylül ayı yani önümüzdeki eğitim öğretim yılıyla alakalı. Müteahhidimizle yaptığımız görüşme neticesinde 3 aylık bir sürenin söz konusu olduğu bilgisini aldık. Nasip olursa ramazan sonrası ciddi bir mesafe alarak son aşamalara gelmiş olacak bu çalışmalar. Önü arkası ve bütün sosyal alanları dahil olmak üzere 4 yanı dört dörtlük hale gelecek inşallah. Gerek öğretim görevlilerimizin ve gerekse de öğrencilerimizin bulunmaktan keyif aldıkları ve İnegöl’e de yakışan bir alan olacak. Müstakil üniversite olma yolunda da önemli bir adım olacak. Ben çok değerli Ticaret Odası Başkanımıza, çok değerli İşletme Fakültesi Dekanımıza, Yüksek Okul Müdürümüze, hocalarımıza, projede emeği geçen iç mimar Mahir Bayram kardeşimize ve İnegöl’ümüzün değerli STK’larına çok teşekkür ediyorum. Bu İnegöl’ün birçok konuda olduğu gibi bir araya gelerek gerçekleştirdiği ve güç birliği oluşturduğu bir projedir. Hocalarımız fikirleri, önerileri, ısrarlarıyla. Kurum ve kuruluşlarımız da maddi katkıları ve destekleriyle destek verdiler. İnşallah bittiğinde çok güzel bir sonuç ortaya çıkacak” açıklamalarında bulundu.

MÜSTAKİL ÜNİVERSİTE İSTEĞİMİZ ÇOK NORMAL BİRŞEY
Müstakil üniversitenin İnegöl için abes bir talep olmadığının da altını çizen Aktaş, “Biz müstakil üniversiteyle ilgili isteğimizi ilettik. Rektör hocamız Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ın yazısı da bizim elimizde mevcut, orada da kesinlikle İnegöl’de müstakil bir üniversite olması gerektiği ifade ediliyor. Akabinde bizim taşıdığımız bir dosya var Bakanımıza aracılığıyla, beraberinde Ticaret Odası başta olmak üzere kuruluşlarımızın konuyla alakalı geçmişte açıklamaları, öneri ve teklifleri var. En son Milletvekilimizin de referandum öncesinde ifade ettiği konu var. Şu ifade etmek istiyorum; AK Parti iktidarında Türkiye’de il olan ilçe yok. Ama şunu biliyoruz ki ilçe olup üniversite olan yerler var. Bandırma var, İskenderun var, Alanya var. İstediğimiz çok normal bir şey. İnegöl’ün sanayisi ve nüfusuyla, Uludağ Üniversitesi’nin yoğunlaşan öğrenci sayısıyla hem hak ettiğini hem de gerekliliğini biz ortaya koyuyoruz. Nihayetinde bunu kim desteklerse müteşekkir oluruz. Ama takdir edersiniz ki karar vermesi gereken hükümetimizdir, çok değerli Başbakanımızdır, Bakanlarımızdır. Ben onların da gerekli yardım ve desteği göstereceklerine inanıyorum. İnşallah İnegöl için güzel olacak. Bütün İnegöl bundan hem ticaret hayatı hem sosyal hayat olarak istifade edecek. Üniversite de zaman içerisinde geliştirilecek ve belki de bu binalar sadece rektörlüğün olduğu binalar olacak” diye konuştu.

Son Güncelleme: 16.05.2017 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<