Suriye’den Geldi İnegöl’de Evlendi

.

11 Eylül 2014 Perşembe 20:07 2014-09-11 20:11:21
Suriye’den Geldi İnegöl’de Evlendi
 
Geçtiğimiz yıl İnegöl’de yapılan düğün ile dünya evine giren Suriyeli Halil Nahsen’in kardeşi abisi gibi İnegöl’de evlendi. Damat, gelini Suriye’dengetirirken, çiftin düğünü önceki akşam gerçekleştirildi.

İç savaşın devam ettiği Suriye’de evlenemeyen gençler, İnegöl’de dünya evine girdi. 

Geçtiğimiz yıl İnegöl’de gerçekleştirilen düğünle evlenen abisini örnek alan Ahmet Nahsen, Suriyeli eşiyleİnegöl’de düğün yaparak, dünya evine girdi. 

SURİYE’DEN MİSAFİR GELDİ
2 gün önce Gaziantep’te yapılan kına eğlencesinin ardından Devrin Düğün Salonunda yapılan düğünde, genç çifti sevenleri mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Halep’te hemşire olarak çalışan Fedye isimli gelinin yakınları ise Suriye’den gelerek, düğüne katıldılar. 


KINA GAZİANTEP’TE YAPILDI
Damadın abisi Halil Nahsen, geçen yıl kendisinin İnegöl’de yapılan düğün ile evlendiğini hatırlattı. Halil Nahsen, 

“Geçen yıl 8 Eylül’de ben evlendim. Evliliğimin yıl dönümünde ise kardeşim evleniyor. Allah mutluluk versin. Gelin Halep kentine bağlı Çobanbey kasabasından geldi. Gaziantep’e çok yakın kasabada gelin hemşirelik yapıyordu. 2 gün önce Gaziantep’te yapılan kınanın ardından düğünü burada yapıyoruz” dedi. 

“İŞİD DÜĞÜNLERE MÜSAADE ETMİYOR”
‘Kardeşim benim gibi İnegöl’de evlendi’ diyen Halil Nahsen, 

“Kardeşim benim izimden gitti. Bende Suriye’den gelin alıp, düğünü İnegöl’de yapmıştım. Ben orada her hangi bir eğlence yapamamıştım. Çünkü komşumda şehit oluyordu, ciğer acısı vardı. O yüzden böyle düğünlerin orada yapılması yanlış olurdu. Şimdi İŞİD düğünlere asla müsaade etmiyor” diye konuştu. 

2 AY ÖNCE KIZI OLDU
Düğünde yanlarında bulunduğu için gazetemize teşekkür eden Nahsen,

 “4 yıldır Suriye’de savaş devam ediyor. Savaşın daha ne kadar süreceği belli değil. Böyle düğün yapmak zorundayız. Sonuçta hayat devam ediyor. Bizde yaşamak zorundayız. Eğlence bizim de hakkımız. Mutlu günleri yaşayacağız. 2 ay önce kız çocuğum oldu. Bu da çok farklı bir duygu. Ailemiz büyüyor, mutluluğumuz artıyor. Böyle mutlulukları rabbim herkese nasip etsin.”

“EŞİM 1 YILDIR AİLESİNİ GÖRMÜYOR”
“İnegöl’ün artık huyunu suyunu ve her şeyini biliyoruz. Düğün nasıl olur, gelenekleri nelerdir ve nelere dikkat ediliyor hepsini biliyoruz. Bize artık İnegöllü diyebilirsiniz. Ekmeğimizi burada kazandık, yuvamızı burada kurduk, çocuğumuz burada oldu. Belki de bir daha dönmeyiz, İnegöl’de yaşamaya devam edebiliriz.”

“ İnşallah oralar bir an önce düzelir. Gitme umudumuz olsun. 1 yıl önce evlendim ama halen kayınvalidemi görmedim. Düğünden sonra hiç gitmedim çünkü gidemiyorum. Eşim 1 yıldır ailesini görmüyor. Çocukla göndereceğiz ama tehli. Allah oradakilerin yardımcıları olsun” dedi. 

BİR ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR
İnegöl’de faaliyet gösteren bir mobilya firmasında ihracat sorumlusu olarak çalışan damat Ahmet Nahsen, İnegöl’de düğün yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Genç Gazete

Son Güncelleme: 11.09.2014 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<