banner359

Yaban hayvanları için yiyecek bıraktılar

18 Şubat 2017 Cumartesi 11:33 2017-02-18 11:40:13
Yaban hayvanları için yiyecek bıraktılar

 Evlerde ve işyerlerinde kalan ekmek ve yemek artıklarını değerlendirmek, doğadaki yaban hayvanlarını kış şartlarında aç bırakmamak için kampanya başlatan çevre gönüllüsü Bekir Hamlakay, toplanan yiyecekleri ormanlık alana bırakırken, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

Topladığı ekmek, sakatat ve makarnaları Orman İşletme Müdürlüğünün tahsis ettiği araçla İnegöl´e bağlı Kayapınar, Turgutalp, Fevziye, Elmaçayır Mahalleleri ile Acısu mevkiine götürerek hayvanların rahat bulabilmesi için ormandaki çam ağaçlarının altına bırakan Bekir Hamlakay, “Cadde ve sokaklardan topladığımız atık ekmekleri Belediyemizin tahsis ettiği binada topladık. Yaklaşık 15 gün içerisinde 30 çuval ekmek, 35 poşet sakatat ve 4 çuval makarna topladık. Kış ayları girdiğinden dolayı aç hayvanları doyurmak gerekiyor. Toplamış olduğumuz yiyecekleri farklı yerlere bıraktık. Ağaç ve kaya diplerine dökmek suretiyle vahşi hayvanları bir nebze olsun doyurmuş olduk” dedi.

Çevre gönüllüsü Bekir Hamlakay, “Bundan sonra biriktireceğimiz atık ekmekleri bölge bölge götürüp, insanlık görevimizi yapmış olacağız. Bütün vatandaşlardan destek bekliyoruz. Bu arada İnegöl Belediyesine bize yer tahsis ettiği için ve Orman İşletme Müdürlüğümüze araç tahsis ettiği için teşekkür ediyoruz. Herkesi yardıma çağırıyoruz. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımızı Mahmut Esatbey Caddesi numara 35 adresinde depomuza davet ediyoruz. 15 Mart´ta kadar 15 günde bir farklı bölgelere yiyecek bırakmaya devam edeceğiz” dedi. 

Son Güncelleme: 18.02.2017 11:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<