banner359

Yapılandırma Yoğunluğu

.

02 Ekim 2014 Perşembe 10:40 2014-10-02 10:41:13
Yapılandırma Yoğunluğu
 İş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunla alakalı yapılandırma başvurularının ilk gününde kurumlarda hareketlilik yaşandı.

Vatandaşların hayatında olumlu değişikliklerin olacağı torba yasa içerisinde yer alan borçların yapılandırması ile alakalı başvuruların ilk gününde vatandaşlar, SGK Merkezi ve Vergi Dairesine koştu.

BAYRAMDAN SONRA DAHA DA YOĞUNLAŞIR

Son başvuru tarihlerinin Vergi Dairesine 1 Aralık 2014, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ya ise 30 Nisan 2015 olması ve başvuru tarihinin Kurban bayramına dek gelmesi nedeniyle vatandaşların başvuru işlemlerini bayram sonrasına bıraktığı gözlendi.

BAYRAMI BEKLEMEYENLER DE VAR

Öte yandan başvuruların başlangıç tarihi olan 1 Ekim 2014 Çarşamba günü (dün) itibariyle, işlerini bayram sonrasına bırakmayan vatandaşlar, Vergi Dairesi ve SGK merkezinin yolunu tuttu.

SGK YENİ YERİNDE BAŞVURULARINI ALIYOR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in yoğun çalışmaları sonucunda İnegöl’e kazandırılan ve kısa bir süre önce Bakan Faruk Çelik tarafından hizmete açılan Alanyurt’ta faaliyet gösteren İnegöl SGK merkezi yapılandırma başvurularını yeni yerinde almaya başladı. Yapılandırma başvurularının ilk gününde 50 kişi Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarını yapılandırmak için SGK’ya başvurdu.

VERGİ DAİRESİNE YOĞUN BAŞVURU

1 Ekim 2014 tarihinin yapılandırma başvurularının başlangıcı olmasına rağmen, kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte, başvuru tarihinden önce İnegöl Vergi Dairesi dilekçeleri almaya başladı. Geçtiğimiz Pazartesi günü başvuruları almaya başlayan İnegöl Vergi Dairesine, dün mesai bitimine kadar 404 kişi giderek borçlarını yapılandırdı. 70 kişi ise Gelir İdaresi Başkanlığı sitesinden başvurarak borçlarını yapılandırdı.

VATANDAŞLAR MUTLU

Borçlarını yapılandırmak için SGK ve İnegöl Vergi Dairesine başvuran vatandaşlar, hükümet yetkililerine bu yasa için teşekkür ettiler.

Son Güncelleme: 02.10.2014 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<