banner359

Yaralı Dolandırıcı Yakayı Ele Verdi

26 Temmuz 2017 Çarşamba 16:55 2017-07-26 17:12:37
Yaralı Dolandırıcı Yakayı Ele Verdi
İnegöl’de bir kadını telefonla dolandıran şahıs Polisin dedektif gibi iz sürmesi sonucunda yakalandı. Yakalanan dolandırıcı, 10 gün önce kazada yaralandığı ve çaldığı 200 bin lira değerindeki ziynet eşyaları ile hastaneye sevk edildiği öğrenildi.
KENDİ ELLERİYLE VERDİ
Edinilen bilgilere göre; 14 Temmuz 2017 tarihinde dolandırıcılar Ş.H. isimli kadını arayarak Başkomiser olarak kendilerini tanıttılar. Diyalog sırasında kadını ikna yöntemiyle evden uzaklaştırarak karakola davet eden dolandırıcılardan biri evde bulunan kadının kızı S.H.’yi ev telefonundan aradılar. Kadının kızını da aynı yöntemle kandıran dolandırıcılar, kıza evdeki para kasasında bulunan ziynet eşyalarını ve paralarını bir poşete koyup şehrin merkezine getirmesini istediler. Dolandırıcıların ağına düşen kadının kızı S.H., kasadaki 7 bin lira nakit, 200 bin lira değerindeki özel yapım ziynet eşyalarını poşete koyup evden çıktı. Şehrin merkezine gelen genç kız, elindeki poşeti dolandırıcıya teslim etti.
Yaşanan olayın ardından dolandırıldıklarını anlayan anne ve kızı polise şikayette bulundular.
İZİNİ BULDULAR
Olayın ardından tahkikat başlatan İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcı ile kızın buluştuğu noktalarda güvenlik kameralarını tek tek incelediler. 
OPERASYONLA GÖZALTINA ALINDI
Güvenlik kameralarından iki dolandırıcının buluştuğunu gözlemleyen ekipler, dolandırıcılardan 51 yaşındaki Ömer E.’yi tespit ettiler. Ömer E.’nin Bursa’nın Görükle mahallesinde ikamet ettiğini tespit ettiler. Dün yapılan operasyonla dolandırıcılık şüphelisi Ömer E. Yakalandı. Yapılan titiz çalışma sonucunda Emniyet ekiplerince yakalanan şüpheli İnegöl’e getirildi.
KAZA GEÇİRDİ
Olaydan hemen sonra ise Bursa-Ankara karayolu üzerinde yaya olarak elindeki ziynet dolu poşetle yürüyen dolandırıcılardan 51 yaşındaki Ömer E.’ye otomobil çarpması sonucunda yaralanmıştı.
Kaza Bursa- Eskişehir karayolunun İnegöl İlçesi’ne bağlı Alibey Mahallesi’nde meydana geldi. Eskişehir yönüne giden 36 yaşındaki Lokman Y.nin kullandığı 43 YPA 362 plakalı otomobil, şaftına yola saçılan boş patates çuvallarından birinin sarılması sonucu kontrolden çıktı. Otomobil, yol kenarında yürüyen 51 yaşındaki dolandırıcılık şüphelisi Ömer E.’ye çarptıktan sonra takla atarak şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü ile otomobilde bulunan 38 yaşındaki Kadriye Y. ve 12 yaşındaki Osman Y. da yaralandı. Yaralılar, ambulanslar ile İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 
ZİYNET DOLU POŞETLE ACİLE
Kaza da yaralanan dolandırıcılık şüphelisi Ömer E.’nin Ambulansa içinde ziynet dolu poşetle alınıp Hastanenin Acil servisine götürüldüğü öğrenildi. 10 gün boyunca tedavi gören şüpheli taburcu edildi. 
YARALI DOLANDIRICI MAHKEMEYE
Kolunda ve bacaklarında kazadan dolayı kırıklar oluşan dolandırıcılık şüpheli Ömer E. Emniyetteki sorgulamanın ardından Ambulansla polis gözetiminde adliyeye sevk edildi.
BEN YAPMADIM
Adliyeye polis kontrolünde tekerlekli sandalye ile çıkarılan şüpheli basın mensuplarının sorularına, “İlgim alakam yok abi, vallahi ilgi alakam yok” derken, kaza da yaralandığını söyledi.
FİRARİ ARANIYOR
Dolandırıcılık olayına karışan diğer şüpheli ise aranıyor.
YETKİLİLER UYARDI
Yetkililer, bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı halkın duyarlı olmasını öğütlediler. Herhangi bir dolandırıcılık olaylarında 155 Polis ihbar hattının aranması tavsiye edildi.


Son Güncelleme: 26.07.2017 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<