Yaralı Leyleğe Muhtar Sahip Çıktı

28 Temmuz 2015 Salı 20:57
Yaralı Leyleğe Muhtar Sahip Çıktı
 İnegöl'de bulunan yaralı bir leylek muhtar tarafından Bursa Milli Parklar Yaban Hayatı Koruma görevlilerine teslim edildi.
Fatih Mahallesi’ndeki Camiye Yaz Kur’an Kursu için giden çocuklar, yol kenarında yaralı leyleğe rastladılar. Çocuklar Fatih Mahallesi Muhtarı Selami Kavık’a haber verdiler. Mahalle Muhtarı Kavık, leyleği muhtarlık binasına götürdü. Bacakları ve kanatlarını hareket ettiremeyen leyleğin tedavi edilmesi için durum İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne bildirildi.
Muhtarlığa gelen İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri yaralı leyleği alarak, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa Milli Parklar Yaban Hayatı Koruma görevlilerine teslim etmek üzere Orman İşletme Müdürlüğü’ne götürdüler. Yaralı leyleği görevlilere teslim eden Muhtar Selami Kavık, “Küçük çocuklar bize gelerek leylek bulduklarını, öldüğünü falan söylediler. Bende gidip baktım, leylek canlı fakat hareket edemiyor. Zannedersem yüksek gerilim hattına çarparak yaralanmış. Felç olmuş gibi bir durumu var. Bizde alıp binamıza getirdik, koruma altına aldık. Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine haber verdik. Ekipler gelerek yaralı leyleği aldılar. İnşallah iyi olup, sağlığına kavuşur” dedi.
“YABAN HAYATINA ZARAR VERMEYİN”
Vatandaşlara da çağrıda bulunan Muhtar Kavık, “Birçok şeylere şahit oluyoruz. Bu ve benzeri hayvanları vurarak, telef ediyorlar, zarar veriyorlar. Oysa yaban hayatını korumak çok önemlidir. Vatandaşlarımız böyle yaralı hayvanları gördüklerinde yetkililere haber versinler. Zarar vermesinler” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<