banner359

Yeni Mahalle Yeni Parkına Kavuşuyor

01 Mart 2017 Çarşamba 15:55 2017-03-01 15:57:32
Yeni Mahalle Yeni Parkına Kavuşuyor

 İnegöl Belediyesi, Yeni Mahallede vatandaşların talebi üzerine boş alanı revize ederek çocuk oyun alanı, fitness alanı ve yeşil alan olarak düzenlemek üzere çalışmalara başladı.

Şehir merkezinde atıl vaziyetteki alanları ilçe halkının kullanımına sunmak üzere yeniden düzenleyen ve bu çalışmalarla İnegöl’ü modern bir görünüme kavuşturan İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesinde Yeni Mahalle Pınar Sokak üzerinde bulunan boş alanı mahalle sakinlerine yeni bir yaşam alanı olarak kazandırmak adına çalışmalara başladı. Mahalle sakinlerinin talebi üzerine Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın direktifleri doğrultusunda çalışmalara başlayan Park Bahçeler Müdürlüğü, söz konusu alanı; çocuk oyun alanı, fitness alanı ve yeşil alan olarak düzenliyor.

HİZMETE GİRMEK İÇİN GÜN SAYIYOR
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, bugün çocuk oyun alanı yapımının sürdüğü Yeni Mahalle Pınar Sokağa giderek çalışmaları yerinde inceledi. Yapılacak uygulama hakkında bilgi de veren Adil Kansu, 15 günlük süre içerisinde parkın tamamlanacağını duyurarak “Bugün ilçemizin büyüyen, gelişen mahallelerinden Yeni Mahalledeyiz. Pınar Sokakta buradaki vatandaşlarımızın belediyemize gelerek talepte bulunmaları üzerine bir çocuk oyun alanı ve fitness alanı uygulamasını oluşturmak için çalışmalara başladık. İnşallah 10-15 gün içerisinde burayı toparlayıp montajını yaparak mahalle sakinlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine açarız” dedi.

HAVALAR ISINDIKÇA TEMPOMUZ ARTACAK
Havaların ısınmasıyla benzer yatırımlara ilişkin tempolarının daha da artacağını dile getiren Adil Kansu, “İnegöl Belediyesi olarak şehrimizin tamamında, kırsalda ve merkez mahallelerde otoparklar, çocuk oyun alanları ve fitness alanları uygulamalarımıza tüm hızımızla devam ediyoruz. Bir taraftan da Fen İşleri Müdürlüğümüz asfalt uygulaması, ham yol uygulaması, tretuvar gibi çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah bu tempomuz havalar ısındıkça daha da artacak” diye konuştu.

“MAHALLEMİZE NEZİH BİR PARK KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ”
Adil Kansu, çalışmanın teknik detaylarına ilişkin de bilgi vererek şöyle konuştu: “Şuanda uygulaması yapılan alanımız 950 m2 alan üzerinde projelendirildi. 200 m2’si çocuk oyun gruplarının bulunduğu alan, 115 m2’si fitness aletlerinin bulunduğu alan, yaklaşık 145 m2’de yeşil alan ve ağaçlık bölüm olacak. Ihlamur, akçaağaç, dışbudak ağaçlarımızı dikerek yeşillendireceğiz. 490 m2’de sert zemin olacak. Mahallemize nezih bir park kazandırmış olacağız. Mahalle sakinlerimiz ve çocukları burada istedikleri gibi eğlenebilecekler. Parkımızın Belediyemize maliyeti ise 95 bin TL. Parkımızın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu hizmetlerimizin devamı gelecek.”

KEMALPAŞA’NIN YENİ PARKININ YAPIMI SÜRÜYOR
Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, şuanda Kemalpaşa Mahallesi Bizim Sokakta bir park uygulamasının devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler de kısa bir konuşma yaparak İnegöl Belediyesi’ne mahallelerine yapılan hizmetler için teşekkür etti.

Son Güncelleme: 01.03.2017 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<