banner359

Yeni yönetim Kaymakam Akça'yı ziyaret etti

.

20 Kasım 2014 Perşembe 10:03 2014-11-20 10:15:28
Yeni yönetim Kaymakam Akça'yı ziyaret etti
 Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurul toplantısında, İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanlığına seçilen Mehmet Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, dün Kaymakam Ali Akça’yı makamında ziyaret ettiler.

Dün saat 14.30’da gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, hedeflerinin Ertuğrulgazi’nin felsefesini herkese anlatmak olduğunu belirterek, “Biz tüm İnegöllüleri kardeş olarak biliyoruz. İnegöl’de yeni toplumsal problemler gündeme geliyor. Biz de bu problemlerin çözümüne katkıda bulunmak istiyoruz. Her yıl yaptığımız kültür şenliklerimizi daha da ilerletmek istiyoruz. Yönetimdeki arkadaşlarımız, yeni yüzler. Yeni bir heyecanla göreve geldik. Biz imparatorluğun kurulduğu bu topraklarda, atalarımızı gençlerimize anlatmak istiyoruz. Çalışmalarımıza heyecanlı bir şekilde devam ediyoruz. İnegöl halkının da yapacağımız faaliyetlere katılmalarını istiyoruz” dedi.

BU BÖLGE OSMANLI’NIN KURULDUĞU VE ŞEKİLLENDİĞİ BİR YER

Ziyaretten dolayı teşekkür eden Kaymakam Ali Akça ise, “İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu, İnegöl’ün farklı simalarını yansıtıyor. Ertuğrulgazi Derneği İnegöl’ün renkli sivil toplum kuruluşları anlamındaki yapısının bir temsilcisi. İnegöl’de şuan da toplam 292 dernek var. İnegöl’ü İnegöl yapan birçok unsur sayabiliriz. Üretimden gelen gücü, sanayisi, tarımı, turizmi, marka değerleri. Bunlar İnegöl’ün artıları. Buna herkes ilaveler yapabilir ama İnegöl’ü, İnegöl yapan en önemli unsurlardan biri de, bu renkli kültürel yapısı. Bu renkli yapının oluşmasında da sivil toplum kuruluşlarının çok büyük faydası var. Günümüz dünyasında artık her şey devlet değil. Emir komuta zinciri içerisinde şöyle yapılacak, böyle yapılacakla şekillenmiyor. Tabandan gelen sivil toplum kuruluşlarının çok ciddi yönlendirmeleri var. Bu anlamda da dernek yapılanmaları çok önemli. Ben İnegöl’de derneklerin yaptıkları faaliyetleri keyifle izliyorum. Bu bölge Osmanlı’nın kurulduğu ve şekillendiği bir yer. Ertuğrulgazi Derneği de bu tarihsel birlikteliği hedefleyen bir dernek. Ben kendilerine çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, ziyaretin anısında Kaymakam Ali Akça’ya çiçek takdim etti.

Son Güncelleme: 20.11.2014 10:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<