banner359

Yenice Doğalgaza Kavuştu

.

02 Mayıs 2015 Cumartesi 17:28 2015-05-02 18:05:22
Yenice Doğalgaza Kavuştu
 İnegöl’ün merkez 21 mahallesine doğalgazı kavuşturan İNGAZ, Büyükşehire yasasıyla birlikte İnegöl’e mahalle olarak bağlanan Yeniceköy mahallesine de doğalgazı kavuşturdu. Yeniceköy mahallesinde  düzenlenen Doğalgaz yakma töreni Vali Münir Karaloğlu tarafından gerçekleştirildi.
 Yenice bin konutlar mevkiinde düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu, AK parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Garnizon Komutan vekili Yüzbaşı Uğur Baş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Belediye Başkan vekili Alher Taban, AK parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

NEREDEN NEREYE

Törenin açılış konuşmasını yapan İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, “Biz bu mesleğe başladığımız da 1990’lı yıllarda Fransızlarla birlikte çalışıyorduk. Yabancı mühendislerle, yabancılardan ithal edilen borularla bu hizmeti yapmaya çalışıyorduk. Allah bize o günlerde bu günkü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la çalışmayı nasip etti. O zaman büyükşehir belediye başkanımızdı.  Bir binanın kutusunun maliyeti bin 500 franktı. Acı bir şekilde yüksek faturalarla, yüksek maliyetlerle doğalgaz hizmete veriyorduk. Özel sektör kamu hizmeti yapar mı? Bu çok tartışıldı. Bizler İnegöl ve Yenişehir’in bütün imarlı sokaklarına doğalgaz hattını kavuşturduk. Bu gün Yeniceköy mahallesinin de bütün sokaklarına doğalgaz hattını kavuşturacağız. Yoğun bir kar yağışı döneminde şehrimiz bir kriz anı yaşadı. Hepimiz evimizden çıktık ve işimizin başına geldik. Araçlar kar yağışı nedeniyle gitmiyordu. Ne kadar iş makinamız varsa şantiyemize topladık. Takım çantamızı alıp makinalarla çalışmaları yaptık. Bir vatandaş dahi kış gününde doğalgazsız kalmadı. Yeniceköy’e doğalgaz hattını getirirken Akhisar mahallesinin bir hafta gazsız kalması gerekiyordu. Buna yüreğimiz el vermedi ve yeni bir yöntemle hiç gaz kesintisi yaşatmadan bu çalışmaları yaptık.” Dedi.

DOĞALGAZ DOĞRU BİR TERCİH

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise İnegöl’de doğalgaz çalışmalarının 2004 yılında başladığını hatırlatarak, “Daha sonrasında Akhisar ve Huzur mahallesi doğalgaza kavuştu. Bu günde Yenicedeyiz. Yenice halkımız bu avantajlardan faydalanacak. Doğalgaz doğru bir tercih. Diğer yakıt araçlarına göre daha ekonomik daha zahmetsiz ve çevreye daha duyarlı. Büyükşehir uygulaması başlayalı bir yıl oldu. Çalışmalarımızı planladık ve uygulamaya geçtik. Yenice köprülü kavşaktan Yenice merkeze doğru 4 KM asfalt çalışması yapacağız.” Dedi.

YENİ HUZUR EVİ YENİCEKÖY’E

Taban, Huzurevi yeni binasını Yeniceköy mahallesinde inşa edeceklerini aktardı.

YOKSA BU HİZMETİN BURAYA GELMESİ ÇOK ZORDU

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, “İnegöl’de güzel hizmetler hayata geçiriliyor. Bu günde burada güzel bir hizmeti kazandırılması için buradayız. Bu hizmet nasıl geldi buraya. İnegöl büyükşehir ile bütünleştiği için bu hizmet buraya geldi. Yoksa bu hizmetin buraya gelmesi çok zordu.” Dedi.

BİR MEDENİYET GÖSTERGESİ OLAN ÇEVRE DOSTU DOĞALGAZ

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Bir medeniyet göstergesi olan çevre dostu doğalgazımızın Yeniceköy mahallesiyle buluşması güzel. 7 ay önce burada bir tören yapmıştık. Çalışmalar başlamıştı. İnegöl’ün Belediyesine ait alan genişleyince gazı buraya verme imkanı da doğal olarak gerçekleşmiş oldu. EPDK’dan izin alınması gerekiyordu. Bizde rica ettik, onaylandı. 5 Milyon TL civarında bir yatırım. AK Parti hükümeti olarak insan merkezli siyaseti, insana hizmeti kendimize ilke edindik. Çevreyi de düşünerek değerli yatırımlar yapıyoruz. Bazen kamu bazen de özel sektör kaynaklarını kullanıyoruz. Türkiye’mizin geleceği hakikaten çok parlak. 2023 hedeflerine ülkemiz istikrarlı bir şekilde ulaşacak. Çözüm süreciyle ülkemizde huzur ve barış havzası oluşacak. 7 Haziran sonrasında yeniden doğan güneş devam edecek. Biz buna inanıyoruz. Burada bir istikrar olmasaydı, bir güven zinciri oluşmasaydı, gaz dağıtım şirketinin izin alması ve bu süreçten sonra burada yatırım yapması ne kadar zordu. Yenicelilerin bize güvendiğini biliyoruz. Daha büyük hizmet için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hocaköy içme suyu barajının ihale sürecine de başlayacağız. Yaklaşık 150 milyon liralık bir yatırım. Devletimiz büyük milletimiz güçlü. Bu hizmeti İnegöl’e getiriyor, getirmek için kadrolarımız çalışıyor. 3-4 yıl içerisinde İnegöl’ün tamamında doğal Uludağ kaynak sularını hemşerilerimize içirmiş olacağız. Sağlıkta da bir adım daha ileriye gitmiş olacağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bunun en büyük güvencesi istikrardır. İstikrara insanımızın destek verdiğini biliyorum. İnşallah 8 Haziran sabahı istikrarlı bir Türkiye’de uyanmak temennisiyle, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

DOĞALGAZ EN TEMİZ OLANI

Vali Münir Karaloğlu’da, “Yeniceköy Mahallemize doğalgazın getirilmesi ve ilk doğalgaz meşalesinin yakılması törenine hepiniz hoş geldiniz. Bir kentte, bir belde de,  bir mahallede yaşam kalitesinin en önemli göstergelerinden bir tanesidir; doğalgazın varlığı ve yokluğu. Onun için Yeniceköy Mahallemizde bu çağdaş, çevreci ve insana değer veren ve yaşam kalitesini artıran bu hizmeti bugün itibari ile kavuşmuş olacak, hayırlı uğurlu olsun. Gaz olmayınca ısınmayı ne ile yapıyoruz? Ya kömürle veya evdeki sobalarımızla yapıyoruz. Kovalarla yakacakları çıkarmak, indirmek daha çok da erkeklere düştüğü için, buna en çok da erkeklerin sevinmesi lazım. Doğalgaz gerçekten fosil kaynaklar içerisinde en temiz olanı. Hem çevreyi koruyor hem de dediğim gibi insanın yaşam kalitesini de yukarı çekiyor. Yeniceköy`e baktığımızda, gerçekten Bursa`nın, İnegöl`ün çok güzel beldelerinden, şimdi mahallelerimizden bir tanesi. Sırtını Uludağ`a vermiş. Havası temiz ve çevresi yeşil. Bu mahallede bulunan insanlara da doğalgaz yakışır.” Dedi.

GENÇLİK MERKEZİ AÇILACAK

Bursa`yı daha yaşanılır bir kent haline getirmek üzere bir taraftan merkezi hükümetin yatırımları devam ettiğini aktaran Karaloğlu, “Seçim yasakları başlayıncaya kadar neredeyse her gün, Sağlık Bakanımızla beraber bir ilçemizde açılış yapıyoruz. Yaptığımız açılışlar da öyle ufak tefek açılışlar değil. 40 -50 Trilyonluk açılışlar yapıyoruz. Dün Mustafakemalpaşa`daydık ve Devlet Hastanesini açtık. Biliyorsunuz 3 ay önce de İnegöl Devlet Hastanesi`ni açmıştık. 300 Yataklı son derece güzel olan hastanemizin açılışını yapmıştık. Dün Mustafakemalpaşa’daydık. Ayın 15`inde Karacabey`i açacağız. Ayın 20`sinde İnegöl`de olacağız. İnegöl`deki toplu konutları ve oradaki gençlik merkezimizi ve halk sağlığı merkezimizi inşallah hep beraber, Sağlık Bakanımız ile birlikte halkımızın hizmetine sunacağız. Neredeyse zaman yetmiyor. Öğleden önce bir ilçedeyiz, öğlenden sonra başka bir ilçedeyiz. Bunlar sadece bitmiş, kamu yatırımları hizmete alınması. Merkez hükümet ayağı böyle.” diye konuştu.

ABONE SAYISINI ARTIRIN

Vali Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yerel yönetimlere baktığımızda, Büyükşehir Belediyemiz aynı hizmet yarışına devam ediyor. Onların açılışlarına onların temel atma törenlerine yetişmeye çalışıyoruz. Diğer taraftan ilçe belediyelerimiz yine halkımızın refahını arttırmak için gayreti ve çabası var. Bunun sonucunda ne oluyor? Bunun sonucunda Bursa, dünyadaki yaşam kalitesi sıralamasında 2 bin şehir arasında 48. sırada. Türkiye`de kaçıncı? Türkiye`de de 1. sırada.  İşte bu çalışmalar sonucunda bu oluyor. Onun için hem merkezi hükümet adına hem yerel yönetimler adına, bu şehrin insanına hizmet eden herkese teşekkür ediyorum. İngaz yüzde 10`u belediye iştiraki olsa da, özel bir şirkettir. Nihayetinde kulağına yatabilir. Yeniceköy onun hizmet alanında değilmiş zaten. Değilse İnegöl`deki sorumluluğunu da bitirmiş. Burayla uğraşmayabilirdi. İNGAZ ülkesine güvenerek, halkına güvenerek bu bölgeye yatırım yaptı. Sıra Yeniceköy halkında. Bu gaz yatırımları eğer kapınıza gelen abone kutunuza abone olmazsanız, o zaman şirketi cezalandırmış olursunuz. Mahalleli vatandaşlarımız bu çağdaşlıktan istifade edebilmeleri için hızlı bir şekilde abone sayısını arttırması lazım.”.

YAKTILAR

Konuşmaların ardından protokol tarafından sembolik olarak gaz yakma töreni gerçekleştirildi. ardından ise Yeniceköy mahallesindeki ilk abone olan Ramazan Kahraman ve ailesi evlerinde ziyaret edildi. Protokole doğalgaz kullanılarak yakılan ocakta yapılan çay ikramı yapıldı.

Son Güncelleme: 02.05.2015 18:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<