Yeniceköy çöplüğü rehabilite ediliyor

30 Temmuz 2015 Perşembe 17:54 2015-07-30 18:00:49
Yeniceköy çöplüğü rehabilite ediliyor

 Büyükşehir yasasıyla birlikte İnegöl´e bağlanan beldelerin vahşi depolama alanları birer birer yeşil alana dönüştürülüyor. 20 yıldan bu yana Yeniceköy mahallesi çöpünün atıldığı vahşi depolama alanındaki çöpler Yeniyörük mahallesinde bulunan katı atık depolama merkezine taşınıyor.

banner380
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar ile birlikte Yeniceköy mahallesi vahşi depolama alanındaki çalışmaları yerinde inceledi.

ÇEVRE SAĞLIĞI KORUNUYOR

İncelemenin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl Belediyesi olarak merkezde yaptığımız çalışmalarımızın yanında kırsal mahallelerimizdeki çalışmalarımızı da süratle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Özellikle beldeden mahalleye dönüşen kırsal yerleşim alanlarımıza götürdüğümüz hizmetlerle onların merkeze inmeden birçok belediye hizmetini yerinden sağlamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaç doğrultusunda beldeden dönüşen kırsal mahallelerimizde ek hizmet binalarımızı, hizmet masalarımızı, zabıta birimlerimizi ve bilgi kültür evlerimizi halkımızın kullanımına sunmuş bulunmaktayız. Tüm bu hizmetlere ilave olarak bu mahallelerimizde çevre ve şehircilik alanında çalışmalarımızı da başlatmış bulunuyoruz. Bugün bu çalışmalardan biri olan Yeniceköy Mahallesi eski çöp alanında yapılan rehabilitasyon çalışmalarını incelemek üzere buradayız. Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin çalışmaları kapsamında Cerrah Mahallesi vahşi depolama alanının kapatılıp çöplerinin taşınmasının ardından Yeniceköy mahallesindeki çöplük alanının rehabilitasyon çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Çevre sağlığının korunması ve atıkların çevreye verdiği zararın ortadan kaldırılması amacıyla sürdürülen çalışmalarımız Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla devam etmektedir.” Dedi.

REHABİLİTASYON BAŞLADI

Yeniceköy´de bulunan çöplük alanımız 20 yıl önce açılmış ve bu alana rehabilitasyon çalışmaları başlayana kadar 80 bin metreküp çöpün döküldüğünü aktaran Başkan Aktaş, “Çöplük alanımızın büyüklüğü 15 dönümdür. Bu alana Nisan ayından itibaren çöp dökülmemektedir. Yeniceköy Mahallemizden toplanan çöpler Yeniyörük Mahallemizde bulunan düzenli depolama alanımıza taşınmaktadır. Rehabilitasyon çalışmalarıyla yeşil alana dönüşen düzensiz çöp sahalarında; katı atığın tesviye işlemleri yapılarak sahanın üstü toprak ile kapatılıyor, çöpte meydana gelen biyolojik bozulma sonrası oluşan metan gazı uygun noktalara yerleştirilen gaz bacaları ile kontrol altına alınıyor. Ayrıca sahaya girişlerin engellenmesi için saha tel çit ile çevriliyor. Yeniceköy Mahallemizde bulunan eski çöp depolama alanında çalışmaların tamamlanmasının ardından Kurşunlu ve Tahtaköprü Mahallelerindeki düzensiz çöp depolama alanlarının da doğaya zarar vermesinin engellenmesi planlanıyor. Yaptığımız bu çalışmaların ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 30.07.2015 18:00
Anahtar Kelimeler:
InegölHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<