banner359

Yeniceköy Sakinleri Sokak İftarında Buluştu

16 Haziran 2017 Cuma 15:41 2017-06-16 15:44:37
Yeniceköy Sakinleri Sokak İftarında Buluştu

 İnegöl Belediyesi, sokak iftarı organizasyonları kapsamında Yeniceköy Mahallesi sakinlerini mahalle meydanında kurulan iftar sofralarında bir araya getirdi.

Ramazan ayını dolu dolu geçiren İnegöl’de düzenlenen iftar ve sahur programlarıyla herkesi kucaklayan organizasyonlara imza atan İnegöl Belediyesi, Yeniceköy Mahallesinde mahalle sakinlerini aynı sofrada buluşturan sokak iftarı gerçekleştirdi. Mahalle meydanında Belediye Ek Hizmet Binası önünde kurulan iftar sofralarında yüzlerce mahalle sakini bir araya geldi.

İFTAR PROGRAMI İLAHİLERLE BAŞLADI
İftar öncesi ilahi sanatçısı Sezer Akbaba mahalle sakinlerinin gönlünü okşayan ilahileriyle programa renk kattı. Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı sokak iftarında Başkan Aktaş, tüm masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla görüştü.

İNEGÖL RAMAZANI ÇOK GÜZEL YAŞIYOR
Yemeğin ardından mahalle sakinlerine yönelik bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl’de ramazanın çok güzel yaşandığını ifade ederek “Ramazan ayı Kuran ayı biliyorsunuz. Biz de istedik ki bu ayı Kuranlarla süsleyelim. İftarlar, sahurlar, farklı farklı etkinlikler tamam ama özellikle bu ayı kuranla süsleyelim istedik. İnegöl olarak hamdolsun ramazanı çok güzel yaşıyoruz. Bu şehirde ramazan gerçekten her halükarda hissediliyor. İliklerine kadar bu şehir ramazanı yaşıyor. Bunu temin eden, tedarik eden, bu noktada saygı gösterip bu usule uyan her kim varsa Allah razı olsun” dedi.

BİRLİK BERABERLİK MESAJI
Konuşmasında birlik beraberlik mesajları da veren Aktaş, “Burada farklı coğrafyadan gelmiş insanlar var. Yenice’de öyle, İnegöl’de öyle, Bursa’da öyle, Türkiye’de öyle… Kafkaslar, Balkanlar, Anadolu’nun değişik şehirlerinden göçüp gelmiş insanlar var. Hepimizin bağımsızlığı, özgürlüğü, şu minarelerden ezanlarımızın dinmemesi ve gönderden bayrakların inmemesi için verilen mücadelenin tamamı budur. İçeriden ve dışarıdan yaşanan sıkıntıları, yapılmak istenenleri görüyorsunuz. O yüzden birlik ve beraberliğimize halel getiren konulardan ısrarla uzak durmak lazım” şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞKANLARA TEŞEKKÜR
Son olarak 2014 yılından önce belde statüsünde bulunan Yeniceköy’de daha önce hizmet eden isimlere teşekkür eden Aktaş, “Yeniceköy İnegöl’ün en eski yerleşim yerlerinden biri. Burada bugün ve geçmişte gerek muhtar olarak gerek Belediye Başkanı olarak kim ne hizmet etmişse, kim taş üstüne taş koyduysa Allah ebediyen razı olsun. Ben katıldığınız için sizlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Son Güncelleme: 16.06.2017 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<