banner359

Yıkım Çalışmaları Başlıyor!

16 Ocak 2017 Pazartesi 18:50 2017-01-16 19:15:29
Yıkım Çalışmaları Başlıyor!
 İnegöl üniversitesi ve İnegöl yerleşkesinin fiziki ve çevresel koşullarının konuşulduğu Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu Ocak ayı toplantısında karar çıktı. Karara göre; kullanılmayan binaların yıkımı ve restorasyonu ile İnegöl Üniversitesi için fiziki temeller atılacak.
 
Geçtiğimiz Cuma günü İnegöl İşletme Fakültesi dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat´ın yönettiği toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, İTSO Başkanı Metin Anıl, MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İGİAD, İMOS ve MÜSİAD Temsilcileri, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah, İnegöl Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Hanefi Yıldırım katılmıştı.
Toplantı öncesi açıklamaların ardından toplantı basına kapalı şekilde devam etti.
Toplantının ardından alınan kararlar da gün yüzüne çıktı. İnegöl İşletme Fakültesi dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, toplantıda alınan kararları açıkladı.
YIKIM ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK
Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu’nun 13.01.2017 tarihli toplantısında; Mevcut üniversite yerleşkesinin iç ve dış çevre düzenlemesiyle hem görsel hem de işlevsel anlamda iyileştirilmesi ve gelecekte bir İnegöl Üniversitesi kurulacak ise şimdiden o üniversitenin şehirdeki bir ayağı olarak mevcut İşletme Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun bulunduğu alanın teknik düzeyde planlama yapılarak ıslah edilip korunması. Bu amaca yönelik olarak Yerleşke Girişinin ve çevresinin yeniden düzenlenmesi işinin somut mimari tasarımla bir sonraki toplantıda ele alınması. Planlanan çalışmaların başlatılması amacıyla yerleşke içerisinde bulunan eski Diş Hastanesi binasının acilen yıkılması ve tütün depolarının yıkım veya ıslahı için gereken çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır. 16.01.2017 itibariyle yukarıda belirtilen hususlarla ilgili bazı çalışmalar başlatılmış, uzman kişiler yerinde tespit ve inceleme yaparak bir sonraki toplantıya yetiştirilmek üzere mimari tasarım ve peyzaj mimari alanlarında proje hazırlama işini üstlenmişlerdir.” Dedi.
REKTÖR KATILACAK
Canbolat, konunun Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulçay’ında konuyla alakalı gerekli yıkımlar için destek verdiğini, bir dahaki toplantıya kendisinin de katılacağını ifade ettiğini aktardı.

Son Güncelleme: 16.01.2017 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<