banner359

Yönetici Atama Yönetmeliği'ne İptal Davası

18 Mayıs 2017 Perşembe 18:05 2017-05-18 18:15:14
Yönetici Atama Yönetmeliği'ne İptal Davası

 Milli Eğitim Bakanlığında yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliği ile ilgili İnegöl Türk Eğitim Sen Başkanı Şenol Şahin basın açıklamasında bulundu. Şahin, "Bursa da eğitimciler sözde müdüre, ekibine, mülakat komisyonlarına ve bu zihniyete güvenmediğini net bir şekilde ortaya koymuştur" diyerek ilgili yönetmeliği İnegöl Türk-Eğitim- Sen olarak dava ettiklerini bildirdi. 

 
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Türk-Eğitim-Sen Başkanı Şenol Şahin, "En son değiştirilen Milli Eğitim Bakanlığında yönetici atama ve yer değiştirme yönetmeliğine göre müdürlük, müdür yardımcılığı ve müdür başyardımcılığı yalnızca mülakatla belirlenir hale getirilmişti. İlimiz Bursa’da da 9 Haziran-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek mülakatla 117 müdür, 23 müdür başyardımcısı ve 771 müdür yardımcısı ataması yapılacak. Yönetmelik gereği ise boş kadroların 3 katı yani 2733 müracaatın olması gerekmekteydi. Hal böyle iken, Müdürlük ve Müdür Başyardımcılığına yeterli müracaat olmadığı gibi 2313 müracaat olması gereken müdür yardımcılığı için 1 gün süre uzatılmasına rağmen müracaatlar 1300 civarında kalmıştır. Bursa'da eğitimciler mili eğitim yönetiminine al mülakatı başına çal demiştir. 30 bine yakın eğitimcinin görev yaptığı Bursa’da müracaat şartı için yalnızca 2 yıllık öğretmen olmak yeterli iken müracaat olmaması aslında eğitimcilerin Bursa Milli Eğitimine mülakat sistemine ve mülakat komisyonuna itibar etmediğinin açık göstergesidir. Kaldı ki, pek çok müracaat eden eğitimci mülakata katılmayacağını da beyan etmektedir" dedi. 
 
Bursa’da geçmiş 2 yıl içerisinde okul müdürlüğü için 3 kez mülakat yapıldığını belirterek konuşmalarını sürdüren Şahin , " Bu mülakatlarda 541 müdür atanmıştır. Gelin görün ki, bu 540 idarecinin 500 den fazlası yandaş sendika Eğitim Bir-Sen üyelerindendir. Hatta mülakatlardan önce kimin, kime hangi kurumların idareciliklerinin peşkeş çekildiği eğitimciler tarafından bilinmektedir. Adaletsiz ahbap çavuş ilişkilerine siyasi tavassuta açık olan denetimsiz, kritersiz, ahlaki değerleri olmayan mülakat sistemi beraberinde makam pazarlamayı tehditle sendika değiştirilmesini baskıyı getirmektedir. İnsan onuruna yaraşır liyakat, kariyer, hakkaniyet eşit ve adil yarış olduğu takdirde ancak kamu da çalışma barışı, verimlilik mümkün olacaktır. Eğitim camiası tarafından ismi dahi bilinmeyen en büyük özelliği yandaş sendika başkanının keseceği kurdeleyi tutmak olan sözde İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve zihniyeti bu sonuçları doğru okumalıdır. Bursa da eğitimciler sözde müdüre, ekibine, mülakat komisyonlarına ve bu zihniyete güvenmediğini net bir şekilde ortaya koymuştur.Eğer biraz meslek onurunuz varsa istifa etmelisiniz.Buradan açıkça ifade ediyoruz. Türk Eğitim-Sen olarak ilgili yönetmeliği dava etmiş bulunmaktayız. Sözde mülakat çadır tiyatrosunu da takip edeceğimizin bilinmesi gerekmektedir" dedi. 

Son Güncelleme: 18.05.2017 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<