Zabıta Teşkilatı 189 Yaşında

04 Eylül 2015 Cuma 18:47 2015-09-04 18:47:45
Zabıta Teşkilatı 189 Yaşında
 Türkiye genelinde olduğu gibi, İnegöl Belediyesi bünyesinde de faaliyet gösteren belediyenin kolluk kuvveti olarak hizmet veren İnegöl Zabıta teşkilatının kuruluşunun 189. Yıl dönümü sade törenlerle kutlandı.
Kutlamalar İnegöl belediyesi önünde başladı.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Zabıta Müdürü Osman Kalkan ve zabıta personelinin yıl dönümünü kutladı.

ZABITA HAFTASI KUTLANIYOR

Belediye önünde açıklama yapan Zabıta Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “Her yıl Eylül ayının ilk haftası ´´Zabıta Haftası´´ olarak kutlanmaktadır. Yerel yönetimlerin en köklü teşkilatı olan zabıta, belediyenin güler yüzü ve aynasıdır. Bu yıl zabıta teşkilatımızın kuruluşunun 189. Yılını kutluyoruz. Görevleri gereği belediyenin gören gözü, işiten kulağı olan Zabıta Teşkilatımız, belediye ile vatandaşlarımız arasında bir köprü görevi üstlenmektedir. İnegöl Belediyesi Zabıta Teşkilatı da her yönüyle örnek, tecrübeli bir teşkilata sahiptir. Gıda denetiminden, halkın şikâyetlerinin yerinde incelenmesine, toplumun huzurunun korunması adına birçok görevi öz verili çalışmalarla yerine getirmektedir.  Ekiplerimiz, bölgemizde vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürdürmeleri için mesai gözetmeksizin gece gündüz demeden özveriyle çalışmakta. Vatandaşa saygı ve sevgi çerçevesinde yaklaşarak, sorunlara hızlı çözüm üretmektedirler. Bu özverili çalışmalarından dolayı tüm zabıta personeli arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Zabıta Teşkilatı iki asra yaklaşan ömrüyle insan sağlığı ve huzurunun korunması için büyük bir görev üstlenmiştir. Ülkemizin en köklü kurumlarından olan Zabıta Teşkilatı değişik görev alanlarında vatandaşlara hizmet vermektedir. Mesai gözetmeksizin gece gündüz demeden özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımızın Zabıta Haftası´nı kutluyor, hayatını kaybeden zabıtalarımıza Allah´tan rahmet, görev süresini tamamlayıp emekli olan zabıtalarımıza huzurlu bir yaşam ve özverili çalışmalarıyla hali hazırda görevini ifa eden zabıta personelimize görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum.  Zabıta haftası münasebetiyle hazırladığımız programımız Kaymakamlık ziyaretinin ardından esnaf ziyaretiyle devam edecektir. Sözlerime son verirken değerli vatandaşlarımızdan da zabıta çalışanlarına görevlerini yaparken yardımcı olmalarını hatırlatarak, ilçe halkımıza saygılar sunuyorum.” Dedi.

ZABITA YETERLİ DEĞİL

50 zabıta personeli ile İnegöl´e hizmet verdiklerini aktaran Taban, bu sayının nüfusa oranla yeterli olmadığını da sözlerine ekledi.

KAYMAKAM ZİYARETİ

Hafta kapsamında Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Zabıta Müdürü Osman Kalkan ve zabıta personeli ile birlikte Kaymakam Ali Akça´yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kaymakam Ali Akça´ya birde çiçek takdim eden Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, zabıta görevleri hakkında Kaymakam Akça´ya bilgiler verdi.

Zabıta teşkilatının kuruluşunun 189. Yılını kutlayan Kaymakam Ali Akça ise, “Kuralların uygulandığı sırada dirençle karşılaşan belediye o direncin hukuk sınırları içerisine getirilmesi zabıtanın marifetiyle oluyor. Zabıta, belediyenin kolluk gücü. Yaşadığınız zorluklara karşı size Allah´tan rahmet diliyorum. kuruluş yıl dönümünüzü kutluyorum” dedi.

ESNAFA KARANFİL

Kaymakam Ali Akça Ziyaretinin ardından Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, Zabıta personeli ile birlikte Atatürk bulvarındaki esnaflara karanfil dağıttı.

Son Güncelleme: 04.09.2015 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<