banner359

2 Yıl Tedaviyle Hayata Tutundular

Doğduklarında yüzde 80 ölüm riski bulunan bebekler, iki yılın ardından gördükleri tedaviyle hayata tutundu. 2012 yılında Muğla’nın Marmaris ilçesinde 25 haftalık 590 gram ağırlığında doğan ve Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun...

17 Eylül 2014 Çarşamba 12:49
2 Yıl Tedaviyle Hayata Tutundular
Doğduklarında yüzde 80 ölüm riski bulunan bebekler, iki yılın ardından gördükleri tedaviyle hayata tutundu.
2012 yılında Muğla’nın Marmaris ilçesinde 25 haftalık 590 gram ağırlığında doğan ve Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne sevk edilen Hüseyin bebeğin solunum yetmezliği sıkıntısı vardı. 91 günlük tedavinin ardından Hüseyin bebek vermiş olduğu yaşam mücadelesini kazandı. Yine 2012 yılında 26 haftalık ve 700 gram ağırlığında doğan Cemre bebeğin de erken doğum nedeniyle akciğerleri gelişmediği için solunum yetmezliği sıkıntısı vardı. 99 gün boyunca Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören Cemre bebek yapılan müdahalelere olumlu sonuç vererek sağlığına kavuştu. Yaşamaz denilen Cemre ve Hüseyin bebeklerin aradan geçen iki yıllık süreç sonunda kendi yaşıtları gibi olmaları başta ebeveynleri olmak üzere Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi çalışanlarını da memnun etti.

BEBEKLERİN SAĞLIK DURUMU GAYET İYİ
Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Uzm. Dr. Osman Öztekin, bebeklerin son durumu hakkında şöyle bilgi verdi:
"Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaklaşık iki yıl önce 590 gram ağırlığında doğan Hüseyin bebek, şu an 2 yaşında olup, 6 -7 kilogram ağırlığına ulaşmıştır. Yine burada tedavi ettiğimiz ve bakımı burada yapılan 700 gram ağırlığında doğan Cemre bebek de 2 yaşına ulaşmış olup gayet sağlıklı bir şekilde ailesiyle yaşamını sürdürmektedir. Her iki bebeğin yaşam mücadelesi prematüre doğan bebeklere ve ailelerine örnek olsun.”

"DENİZLİ VE BÖLGEYE HİZMET VERİYORUZ"
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar birliğe bağlı Servergazi ve Denizli Devlet Hastanesi’nde 41 küvöz ve 15 solunum cihazı bulunduğunu söyledi.
Acar, 9 ay boyunca bekleyen ebeveynlerin çocuklarını sağlıklı bir şekilde kucaklarına almasının en büyük arzuları olduğunu belirterek şöyle konuştu: " Bazı nedenlerden dolayı bazı bebekler dünyaya riskli olarak gelebiliyorlar. Riskli bebekler kategorisine erken doğum ve düşük tartılı olarak dünyaya gelen bebekler, kalıtımsal sağlık sorunu olanlar giriyor. Doğal şartlarda ölüm riski bulunan bebeklerin yaşaması noktasında da Yeni Doğan Yoğun Bakım Üniteleri devreye giriyor. Bu bakımdan Denizli ve bölge insanımız çok şanslı. Birliğimize bağlı Servergazi ve Denizli Devlet Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Üniteleri 3’üncü basamak sağlık hizmeti vermekte olup, 41 küvöz ve 15 solunum cihazıyla Denizli ile beraber tüm bölgeye hizmet vermektedir."
Uzman ve deneyimli ekiplerle yeni doğan hastalıkları ile ilgili her türlü takip, bakım ve tedavinin birliğe bağlı iki büyük devlet hastanesinde yapıldığını belirten Acar, sözlerini şöyle tamamladı: "Yıllık yaklaşık tedavi gören 2 bin hastanın 300’ü prematüre yani bin 500 gramın altında doğan bebekleri kapsamaktadır. Bu bebeklerin bakımı özel cihazlar ve konusunda uzman hekim, hemşire ve sağlık personeli ile yapılması açısından son derece önemlidir."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<