banner359

Dadaş Mucitten Klimalı şapka

Erzurum’da yaptığı ilginç icatlarla “Dadaş mucit” olarak bilinen Ebubekir Taşbaşı, yurt genelinde etkisini gösteren kavurucu sıcaklara çözüm olarak cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak klimalı şapka icat etti....

20 Ağustos 2014 Çarşamba 11:14
Dadaş Mucitten Klimalı şapka
Erzurum’da yaptığı ilginç icatlarla “Dadaş mucit” olarak bilinen Ebubekir Taşbaşı, yurt genelinde etkisini gösteren kavurucu sıcaklara çözüm olarak cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak klimalı şapka icat etti.
Ebubekir Taşbaşı, bu seferde cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak tüm yurdu etkisi altına alan kavurucu sıcaklara karşı serinlik için klimalı şapkayı icat etti. Klimalı şapkaya vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilirdi . Klimalı şapkayı nasıl yaptığını anlatan Dadaş Mucit, "Şapkanın içine cep telefonu bataryası ve dizüstü bilgisayar fanı kullanarak böyle bir çalışma yaptım. Klimalı şapka şarjla çalışıyor ve bana 75 liraya mal oldu. Patentini aldıktan sonra Çin’de üretim olursa daha ucuza satışını yapabiliriz. Şapka 12 saat şarj olduktan sonra 8 saat çalışıyor. Klimalı şapka takanlar yaz sıcaklarını serin geçirecek. Özellikle hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giden vatandaşların oradaki sıcak havaya karşı bu şapkaları kullanarak rahatlayabilirler. Sıcak altında tarlada çalışan çiftçiler için çok kullanışlı olabilir” dedi.
Klimalı şapkayı deneyen vatandaşlar ise sıcak havalarda şapkanın etkisini fark edeceklerini ifade ederek başınıza taktığınız zaman kısa sürede serinlik geldiğini söylediler.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<