"onlar Saygıyı Her Zaman Hak Ediyor"

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, insanların yaşlılık döneminde çeşitli rahatsızlıklara yakalandığını belirterek, genç yaşlarda sağlığa daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut...

29 Eylül 2014 Pazartesi 12:12
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, insanların yaşlılık döneminde çeşitli rahatsızlıklara yakalandığını belirterek, genç yaşlarda sağlığa daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yaşlı vatandaşların her zaman saygıyı hak eden insanlar olduğunu ifade eden Tekin, sağlık konusunda da bazı tavsiyelerde bulundu. Tekin, "Yaşlı vatandaşlarımız kas ve kemiklerini takviye etmeli. Düzenli egzersiz ve hareketli bir yaşam tarzı benimsenmelidir.Yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini alınmalıdır" dedi.
Damarların yaşlanmasına izin verilmemesi için kolesterol, kan şekeri, trigliserit, ürik asit ve homosistein seviyelerinin izlenmesi gerektiğini kaydeden Dr. Tekin, şunları söyledi:
"Kan basıncını kontrol altında tutun, daha çok egzersiz ve daha az stresi alışkanlık haline getirin. Dengeli beslenin. Az yiyin, çok su için. Kaliteli besin değeri yüksek besinler tüketin. Hayvansal yağları daha az, bitkisel yağları daha çok kullanın. Alkol, kafein, beyaz un ve tuzu az tüketmek gerektiğini unutmayın. Sigara ve sigara dumanından sakının. Sigara içmeyin. Çevrenizde sigara içilmesine engel olun. Sigara içilmeyen yerleri tercih edin. Belleğinizi güçlü tutun. Belleği zayıflatan her şeyden uzak durun. Yeni şeyler öğrenmeye açık olun. Öğrenici hobiler edinin. Gereksiz yere ilaç kullanmayın. İlaçları sadece gerekli olduğunda kullanın.Yüksek dozda ve uzun süreli ilaç kullanımının yaşlılığı artırdığını unutmayın."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<