banner359

Sağlık Bakanlığından Iddialara Cevap

Sağlık Bakanlığı, hazırlanan Kamu Hizmetleri Satış Tarifesi ile SGK’sı olmayan vatandaşların kamu hastanelerinde mağdur edilebileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün medyada yer alan bir haberde,...

17 Eylül 2014 Çarşamba 12:29
Sağlık Bakanlığından Iddialara Cevap
Sağlık Bakanlığı, hazırlanan Kamu Hizmetleri Satış Tarifesi ile SGK’sı olmayan vatandaşların kamu hastanelerinde mağdur edilebileceği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugün medyada yer alan bir haberde, Bakanlık tarafından hazırlanan Kamu Hizmetleri Satış Tarifesi ile SGK’sı olmayan vatandaşların kamu hastanelerinde mağdur edilebileceği algısı oluşmaması için açıklama yapılmasına gerek duyulduğu vurgulandı. Ülkede 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereğince tüm vatandaşların zorunlu olarak SGK kapsamı altında olduğu belirtilen açıklamada, "İşverenler çalışanlarının SGK primlerini yaptırmak zorunda olduğu gibi kendi adına çalışanlarda SGK primlerini kendilerinin yatırmaları gerekmektedir. Maddi durumu elvermeyen vatandaşlarımızın ise SGK primleri devlet tarafından karşılanmaktadır" denildi.
Bunların haricinde istisnai olarak SGK kapsamı dışındaki vatandaşların ise gerekli mercilere başvurması halinde işlemlerinin tamamlanarak devletin sağlık yönünden koruması altına girdiği kaydedildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<