6 asırlık cami ilk günkü ihtişamına kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan 600 yıllık İshak Şah Camii ilk günkü ihtişamıyla yeniden ibadete açıldı.Büyükşehir Belediyesi, ecdat emanetlerini ayağa kaldırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor....

21 Nisan 2017 Cuma 15:16
6 asırlık cami ilk günkü ihtişamına kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan 600 yıllık İshak Şah Camii ilk günkü ihtişamıyla yeniden ibadete açıldı.

Büyükşehir Belediyesi, ecdat emanetlerini ayağa kaldırma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Namazgah Caddesi üzerinde bulunan 600 yıllık İshak Şah Camii de minaresinden çatısına, zemininden cephe duvarları ve bahçe düzenlemesine kadar bütünüyle özgün haline getirildi. Tarihi Camii, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenin ardından Cuma namazı ile ibadete yeniden açıldı.

banner380

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, her hafta özellikle cuma günleri ya bir caminin temelini attıklarını y ada bir camiyi ibadete açtıklarını hatırlatarak, bu hafta da 600 yıllık bir eseri ilk günkü görüntüsü ise yeniden ibadete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Bursa merkezde el atmadık tescilli yapı bırakmadıklarını, merkeze yeni bağlanan 10 ilçede de 450’nin üzerinde tarihi miras projesi üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bu çalışmalarımız sadece Bursa’da değil, bütün Osmanlı coğrafyasında devam ediyor. Üsküp’te 8 eserin restorasyonunu bitirdik. Bugün de Sultan Çelebi Mehmed döneminde 1421 yılında İvaz Şah oğlu İshak Şah tarafından yaptırılan bu eseri yeniden ibadete açıyoruz. Minaresinden zeminine, duvarlarından bahçe düzenlemesine kadar tarihi cami özgün kimliğine büründü ve ecdadımızın ruhu şad oldu” dedi.

Kadim medeniyetin bütün izlerini taşıyan Bursa’nın her köşesinde bir tarihi esere rastlamanın mümkün olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de bu izleri ortaya çıkarıp, gelecek kuşaklara aktarma görevinin de kendilerinde olduğunu söyledi. Edebali, bu hedef doğrultusunda ilçeye bir eser daha kazandıran Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da toplumu var eden değerlerin bir kısmının somut bir kısmının ise manevi değerler olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla bu değerleri ortaya çıkarıp, en güzel şekilde yaşattığını vurguladı.

Kurtoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Gedik de mahallelerindeki böyle bir ecdat emanetinin aslına uygun şekilde ayağa kaldırılması nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Daha sonra yapılan duanın ardından protokol üyeleri kurdele keserken, cuma namazı ile cami yenilenen yüzüyle ibadete açılmış oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<