Artvin’de Başladı

Gelecek nesillere kalıcı ve anlamlı birikimler aktarabilmenin en güzel yolunun sanat ile olacağı düşüncesiyle, Artvin Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sinema günleri başladı. Kitle iletişim araçlarından sinema ile çok daha geniş...

21 Ekim 2014 Salı 19:03
Artvin’de Başladı
Gelecek nesillere kalıcı ve anlamlı birikimler aktarabilmenin en güzel yolunun sanat ile olacağı düşüncesiyle, Artvin Belediyesi tarafından gerçekleştirilen sinema günleri başladı.
Kitle iletişim araçlarından sinema ile çok daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen Artvin Belediyesi, dev bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Artvin’de dört gün boyunca dünyanın farklı bölgelerinden en seçkin doğa konulu film ve belgeseller Artvinlilerin beğenisine ücretsiz olarak sunulacak. Altın Boğa Doğa Film Festivali’ne; çocuk, genç ve yetişkin kategorilerinde 4’ü yerli 12’si yabancı olmak üzere 16 doğa filmi yer alıyor.
Bu kapsamda bu yıl ilki düzenlenen 1. Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali’nin açılış töreni Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda gerçekleşti. Törene; Artvin Valisi Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Programın devamında ise Artvin’de gösterime girecek olan 16 doğa belgesel ve film fragmanları eşliğinde salonda bulunanlara tanıtıldı.
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, yaptığı konuşmada, “Organizasyonun ne kadar bizden ve bizi anlatan bir çalışma olduğunu izlediğimiz fragmanlarda gördük. En önemli sermayesi doğası, yeşilliği, florası, faunası ne diyorsanız eğer Artvin’de bir film festivali yapılacaksa bunun tek adı doğa film festivali olmalı, yine Türkiye’de bir doğa film festivali yapılacaksa bunun yeri Artvin olmalı” dedi.
Açılış töreninde konuşan Artvin Valisi Kemal Cirit, doğa adına Artvin’de bir tek çölün olmadığını, onun dışında her şeyin olduğunu, Artvin’in kendine özgü doğa, tabiat, otantik kültüre sahip olduğunu ifade etti.
Vali Cirit, “Artvin sınırlarını zorluyor kabuğunu kırıyor. Bunlardan birisi de bu hafta belediyemizin organize ederek Artvin halkına sunduğu bu festival. Tabi bu şimdilik bir film festivali gösterimi gibi başladı ama bunun devamı gelecek. Bizim nesil sinema dendiği zaman aklımıza ilk gelecek olan Yeşilçam, sinema sanatçısı kimdir dediğinde de aklımıza ilk gelen Yeşilçam sanatçılarıdır” ifadelerini kullandı.
Konuşmalarının ardından Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Valisi Kemal Cirit’e Altın Boğa Doğa Film Festivalleri anısına plaket takdim etti. Programın son bölümünde ise 1. Uluslararası Altın Boğa Doğa Film Festivali’nin açılış filmi “Belle ve Debastian 104” isimli film Artvin halkının beğenisine sunuldu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<