banner359

Bursa’da Göz Kamaştıran Hat Sergisi

Bursa’da, Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği öğrencilerinin yaptığı eserler görücüye çıktı.Bab-ı Nun Derneği’nin 50 öğrencisinin yaptığı hat, tezhip, minyatür ve ebrularından oluşan 100 eser Ördekli Kültür Merkezi’nde sergilendi....

28 Kasım 2015 Cumartesi 18:15
Bursa’da Göz Kamaştıran Hat Sergisi
Bursa’da, Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Derneği öğrencilerinin yaptığı eserler görücüye çıktı.
Bab-ı Nun Derneği’nin 50 öğrencisinin yaptığı hat, tezhip, minyatür ve ebrularından oluşan 100 eser Ördekli Kültür Merkezi’nde sergilendi. Sergide yer alan birbirinden güzel eserler büyük ilgi gördÜ. Çok sayıda sanatseverin katıldığı serginin açılışında konuşan ünlü hattat Mahmut Şahin, “Bu sergi Büyükşehir Belediyesi Bab-ı Nun Geleneksel Sanatlar Kültür Derneği’nin ortak bir çalışması. Büyükşehir Belediyesi, restore ettiği Şabaniye Dergahı’nı 2011 yılında Bab-ı Nun Derneği’ne verdi. Ortak bir yaşayan müze kuruldu. Bu dernekte yetişen öğrencilerin eserlerinden oluşan bir sergi açtık. Sergide hat, tezhip, minyatür ve ebru kurslarına devam eden 50 öğrencinin 100 eseri teşhir ediliyor" dedi.
Bursa’nın yanı sıra çeşitli şehirlerde her hafta dersler vererek yüzlerce talebe yetiştiren Şahin, "Hattatlık meşakkatli bir sanat. Bir hattat 7 yılda yetişiyor. Şeyh-ül hattatîn Kamil Akdik hoca, 96 yaşında vefat ederken, ’Hattı öğrenemeden öldüğüme yanıyorum’ demiş. Hattın sonu yoktur” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<