banner359

Cahit Külebi’nin mektupları “Edebiyat Belgeliği Müzesi”nde yer alacak

Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan, kişisel arşivinde bulunan Türk şiirinin önemli isimlerinden Cahit Külebi’ye ait mektupları, Nilüfer Belediyesi tarafından Misi Mahallesi’nde açılması planlanan Edebiyat Belgeliği...

22 Mart 2017 Çarşamba 14:41
Cahit Külebi’nin mektupları “Edebiyat Belgeliği Müzesi”nde yer alacak

Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan, kişisel arşivinde bulunan Türk şiirinin önemli isimlerinden Cahit Külebi’ye ait mektupları, Nilüfer Belediyesi tarafından Misi Mahallesi’nde açılması planlanan Edebiyat Belgeliği Müzesi’ne bağışladı.

Nilüfer Belediyesi’nin Misi (Gümüştepe) Mahallesi’nde çalışmalarını sürdürdüğü Edebiyat Belgeli Müzesi’ne önemli bir bağış daha yapıldı. Cahit Külebi’nin Türk Dil Kurumu’nda “yazmanlık” yaptığı dönemde, 1970’li yılarda, kendisine yazılan ya da kendisince cevaplanan mektupları, Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan tarafından müzede yer alması için Nilüfer Belediyesi’ne devredildi. Cengizhan, mektupları, TÜYAP Bursa 15. Kitap Fuarı’nda düzenlenen “Edebiyatımızda Mektuplar” konulu söyleşinin ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman’a teslim etti.

Cahit Külebi’nin, Selim İleri, Hilmi Yavuz, Ceyhun Atuf Kansu, Tahsin Yücel, Muzaffer Buyrukçu, Cemal Süreya, Demir Özlü, Burhan Günel, Yaşar Miraç, Mehmet H. Doğan, Cevdet Kudret, Orhan Şaik Gökyay, Mehmet Fuat ve Rauf Mutluay’a kadar pek çok edebiyatçı ile yaptığı yazışmaların, edebi olarak büyük bir önem taşıdığını ifade eden Bukle Erman, mektupların Edebiyat Belgeliği Müzesi’nde gelecek kuşaklara taşınacağını söyledi.

Nilüfer Belediyesi tarafından Misi Mahallesi’nde açılması planlanan Edebiyat Belgeliği Müzesi’nde edebiyatçıların el yazmaları, birinci basım kitapları ve edebiyatta önemli yeri olan dergilerin birinci sayıları yer alacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<