Fotoğraf gibi tablolar

Bursa’nın güzelliklerini realistik tarzda tuale aktaran ressam Beşir Sırpça’nın yağlı boya resim sergisi ilgi gördü.Bursa’nın büyüleyici manzaralarını fırçasıyla ölümsüzleştiren Beşir Sırpça, Ördekli Kültür Merkezi’nde...

30 Ocak 2017 Pazartesi 13:11
Fotoğraf gibi tablolar

Bursa’nın güzelliklerini realistik tarzda tuale aktaran ressam Beşir Sırpça’nın yağlı boya resim sergisi ilgi gördü.

banner380

Bursa’nın büyüleyici manzaralarını fırçasıyla ölümsüzleştiren Beşir Sırpça, Ördekli Kültür Merkezi’nde sergi açtı. Sanatçının üzerinde aylarca titizlikle çalıştığı tablolarını görenler fotoğraf zannediyor. Kışın kendini iyice hissettirdiği bugünlerde karlar altında Bursa manzaralarına da yer veren Beşir Sırpça’nın sergisinin açılışına çok sayıda sanatsever ve davetli katıldı.

Sergiyi gezenlere tablolarının hikayelerini anlatan Bursalı ressam, çektiği fotoğrafları realistik tarzda resme dönüştürdüğünü söyledi. Bir tabloyu 3-4 ayda bittirdiğini belirten Beşir Sırpça "Bursa’nın güzelliklerini yansıtmaya çalıştım. Çok fazla ayrıntılı resimler. Bir manzaranın önce fotoğrafını çekiyorum. Bir fotoğraf titizliğiyle, bir tablonun üzerinde aylarca çalışıyorum. 20 senedir gördüğümüz güzellikleri tuale aktarıyorum. Sevilmeden yapılacak bir iş değil. Aşırı sabır ve emek isteyen bir iş" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<