banner359

“Görmeden” sergisi hayran bıraktı

Bursa’da, görme engelli Sakine Kaya, yaptığı örgülerle herkesi kendine hayran bıraktı.Glokom hastalığı yüzünden görme kabiliyetini 10 yaşında tamamen kaybeden, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ne devam eden Sakine Kaya,...

13 Mayıs 2017 Cumartesi 11:33
“Görmeden” sergisi hayran bıraktı

Bursa’da, görme engelli Sakine Kaya, yaptığı örgülerle herkesi kendine hayran bıraktı.

Glokom hastalığı yüzünden görme kabiliyetini 10 yaşında tamamen kaybeden, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’ne devam eden Sakine Kaya, küçük örgü işleriyle başladığı çalışmalarını daha da ilerleterek sergi açtı. Makrome ve amigurumi (örgü oyuncak) öğrenen Kaya, yaptığı örgüleri Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde sergiledi.

Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız da katıldı. Bozbey, üretmeye hiçbir şeyin engel olmadığını söyleyerek, “Sakine ile yollarımız 2002 yılında kesişti. O günden bu yana bizimle beraber. Sakine kendisini çok geliştirdi. Kendisini ve ailesini gönülden tebrik ediyorum” dedi.

İki yıldır amigurumi (örgü oyuncak) yaptığını söyleyen Sakine Kaya da, “Basit ipliklerin şirin oyuncaklar halinde vücut bulması, beni bu büyülü yolculuğa çıkardı. Bu sergiyi, beni bir an olsun yalnız bırakmayıp her an destek olan anneme armağan ediyorum” diyerek mutluluğunu paylaştı

Sakine Kaya’nın Engelliler Haftası’nda açılan ve toplam 101 eserinin yer aldığı “Görmeden” isimli sergisi, 18 Mayıs Perşembe gününe kadar Konak Kültürevi’nde gezilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<