Kanuni’nin sanatı Bursa’da yaşatılıyor

Meslek edindirme kursları ve okul öncesi eğitim sınıflarıyla 7’den 70’e herkese eğitim veren Yıldırım Belediyesi bünyesindeki YIL-MEK, Mollayegan Kurs Merkezi’nde ‘gümüş kazaz örücülüğü’ branşında kadınlara meslek eğitimi...

30 Mart 2017 Perşembe 14:13
Kanuni’nin sanatı Bursa’da yaşatılıyor

Meslek edindirme kursları ve okul öncesi eğitim sınıflarıyla 7’den 70’e herkese eğitim veren Yıldırım Belediyesi bünyesindeki YIL-MEK, Mollayegan Kurs Merkezi’nde ‘gümüş kazaz örücülüğü’ branşında kadınlara meslek eğitimi veriyor.

banner380

Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethinden sonra ortaya çıkan ve iyi bir kazaziye ustası olduğu bilinen Kanuni Sultan Süleyman’ın da gözde sanatlarından biri olan gümüş kazaz örücülüğü, Yıldırımlı kadınlar tarafından büyük ilgi görüyor. Kadınların tasarım yeteneklerini geliştirdikleri kursta sürgü tekniği, top örgüsü tekniği, balık sırtı tekniği ve ajur tekniği öğretiliyor. Çok ince bir tel haline getirilen bin ayar saf gümüş, kursiyerlerin elinde dikkat ve titizlikle işlenerek tespih, kolye, yüzük ve bilekliğe dönüşüyor.

Osmanlı’dan günümüze gelen bu sanat dalında ehliyet kazananlar, el sanatları teknolojisi sektöründeki küçük veya büyük ölçekli işletmelerde, turistik ve hediyelik eşya üretimi yapan atölyelerde çalışabiliyor, kendi ev ve iş yerlerinde üretim yapabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<